Data
30 de May de 2010

Alumnes dels col•legis Lucentum, San Fernando i Aigües visiten els tallers del TRAM al Campello

 

 

alumnos del colegio Aigües

 Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana va rebre la setmana passada la visita de 180 alumnes d’entre 3 i 12 anys de dos centres escolars de la província: el col•legi Lucentum d’Alacant i el C.I.I.P. Aigües. A més, altres 40 alumnes de 3º de Primària del Col•legi San Fernando d’Alacant han realitzat avui, 29 de març una excursió per la xarxa TRAM d’Alacant.
 
Els petits han realitzat un entretingut viatge amb tramvia fins als tallers del Campello on han après com es mouen els trens, quines revisions i manteniment necessiten així com les normes bàsiques de comportament dels passatgers.
 
La visita està dintre de la iniciativa ‘A descobrir el tramvia’ que organitza diferents activitats de divulgació d’aquest mitjà de transport públic dirigides a alumnes de centres educatius de la província i que, en el cas del municipi d’Alacant, ha entrat dintre de la Guia d’Activitats Escolars de l’Ajuntament i la Regidoria d’Educació.
 
alumnos del colegio Lucentum
 
Per a conèixer aquest mitjà de transport sostenible, els dos grups d’alumnes han viatjat amb tramvia fins al Campello, on han agafat un tramvia especial que els ha dut fins als tallers i cotxeres d’aquest municipi.
 
Els petits han participat en divertides propostes per a descobrir els secrets del funcionament dels tramvies i trens, les normes de comportament i els avantatges de viatjar amb un transport sostenible i accessible.
 
Amb el programa “A descobrir el TRAM”, FGV pretén conscienciar als menors sobre la importància que té el tramvia com mitjà de transport per al desenvolupament d’una ciutat més còmoda, preocupada pel medi ambient i per la qualitat de vida dels seus ciutadans.
 
A través de les diferents accions proposades, FGV transmet als escolars valors bàsics i principis fonamentals com l’ecologia, medi ambient, transport, qualitat de vida, seguretat i convivència.
 
Dirigida a alumnes d’Educació Infantil i Primària, l’activitat “A descobrir el tramvia” consisteix en xerrades i visites a les instal•lacions del TRAM, que permeten conèixer als nens de forma divertida aspectes relacionats amb el tramvia com element que forma part del desenvolupament del seu entorn.
 
En les xerrades i visites es presenta als nens informació audiovisual i se’ls obsequia amb un regal del tramvia. Les visites poden fer-se a l’estació de La Marina, als tallers i cotxeres del Campello, a les diverses estacions, mentre que les xerrades poden portar-se a terme en el propi centre escolar. Des de principis d’any, TRAM ha rebut la visita de gairebé 600 alumnes.
 
Per a sol•licitar una visita al TRAM dintre del programa “A descobrir el tramvia”, el centre escolar interessat ha de contactar cridant al telèfon d’Atenció al Client (965 26 93 06-900 72 04 72) amb almenys 15 dies d’antelació per a realitzar l’activitat i programar de la forma més adequada l’activitat, tant pel nombre d’alumnes com pel material didàctic que s’ha de preparar.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...