Data
04 de August de 2010

Alumnes d’Infantil del col·legi Glòria Fortes d’Alacant es pugen al TRAM per a conèixer els seus avantatges

 

 alumnos del colegio Gloria Fuertes
 
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha rebut la visita de 90 alumnes d’entre tres i cinc anys dels cicles d’Infantil del Col·legi Glòria Fortes d’Alacant. Els petits han partit a primera hora del matí del divendres de l’estació de Mercat en un tren del servei regular que els ha dut fins al Campello per a prendre allí una llançadora fins als tallers de de aquesta localitat.
 
 
Els menors han realitzat un entretingut viatge amb tramvia i han après com es mouen els trens, quines revisions i manteniment necessiten, així com les normes bàsiques de comportament dels passatgers i els avantatges d’utilitzar un transport sostenible i accessible.
 
 
La visita està dintre de la iniciativa ‘A descobrir el tramvia’ que organitza diferents activitats de divulgació d’aquest mitjà de transport públic dirigides a alumnes de centres educatius de la província i que, en el cas del municipi d’Alacant, ha entrat dintre de la Guia d’Activitats Escolars de l’Ajuntament i la Regidoria d’Educació.
 
 
Els petits del col·legi Glòria Fortes van regressar al final del matí al centre d’Alacant en un tren especial habilitat expressament pel lloc de Comandament de La Marina.
 
 
Amb el programa “A descobrir el TRAM”, dirigit a alumnes d’Educació Infantil i Primària, *FGV pretén conscienciar als menors sobre la importància que té el tramvia com mitjà de transport per al desenvolupament d’una ciutat més còmoda, preocupada pel medi ambient i per la qualitat de vida dels seus ciutadans.
 
 
A través de les diferents accions proposades, FGV transmet als escolars valors bàsics i principis fonamentals com l’ecologia, medi ambient, transport, qualitat de vida, seguretat i convivència.
 
 
Más de mil visitants escolars
 
Les visites poden fer-se a l’estació de La Marina, als tallers i cotxeres del Campello o simplement per alguna de les línies que actualment donen servei a la província. Amb la visita d’avui, ja són 19 els col·legis que han pogut beneficiar-se d’aquesta proposta i més de 1.300 nens des del seu engegada.
 
 
A més, des de fa unes setmanes, TRAM ha engegat altra campanya divulgativa i, a través del GTP, organitza diferents activitats en les instal·lacions dels centres educatius propers al traçat de la Línia 2, perquè els nens i joves coneguin aquest mitjà de transport.
 
 
 
Per a sol·licitar una visita al TRAM dintre del programa “A descobrir el tramvia”, el centre escolar interessat ha de contactar cridant al telèfon d’Atenció al Client (965 26 93 06-900 72 04 72) amb almenys 15 dies d’antelació per a realitzar l’activitat i programar de la forma més adequada l’activitat, tant pel nombre d’alumnes com pel material didàctic que s’ha de preparar.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...