Data
06 de January de 2011

Aproximadament el 80 per cent dels passatgers del TRAM d’Alacant utilitza aquest mitjà de transport en dies laborables

 
Aproximadament el 80 per cent dels viatgers de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a Alacant utilitza aquest mitjà de transport entre dilluns i divendres. El TRAM registra la seva major afluència de viatgers els dies laborables, encara que la reducció de passatgers els caps de setmana és menys acusada en aquesta província que en altres xarxes de metroxarxes del metro.
 
En els vuit primers mesos de l’any, TRAM ha transportat 3.603.522 viatgers. D’ells, aproximadament 2.800.000 usuaris han utilitzat la xarxa de FGV en la província alacantina en un dia laborable.
 
Encara que la major part dels moviments del TRAM es registren de dilluns a divendres, un 22 per cent dels viatgers utilitza aquest transport els caps de setmana. El descens en l’afluència de viatgers dissabtes, diumenges i festius és bastant menys acusat en la xarxa de FGV d’Alacant que en altres xarxes de metroxarxes del metro.
 
Quant a la fluencia de viatgers per franges horàries, les estadístiques revelen que un 30 per cent dels usuaris puja al TRAM entre les 8:00 i les 12:00 hores. En aquestes quatre hores es concentra el major nombre de passatgers i, les puntes de major afluència, són entre les 10:00 i les 11:00 hores.
 
La resta d’usuaris es reparteix de forma bastant equitativa fins a les 21:00 hores o de 7:00 a 8:00 del matí, mentre que un percentatge menys important utilitza el TRAM entre les 21:00 hores i les 7:00 del matí.
 
En els mesos d’estiu, el percentatge de viatgers que utilitza el TRAM entre les 8:00 i les 12:00 descendeix un punt percentual respecte a la mitjana anual, i pugen no obstant això els trajectes realitzats a partir de les 19:00 hores.
 
L’absència de becs dràstics d’afluència de viatgers en les línies del TRAM fa que l’empresa pugui prestar servei a l’usuari en unes condicions de comoditat i confort més que satisfactòries, sense aglomeracions i amb altes probabilitats de realitzar el viatge assegut.
 
Encara així, els dies laborables en hores punta, FGV reforça els serveis de la L3 -la més concorreguda- entre Estels i El Campello amb vuit composicions que se sumen a les quals cobrixen aquest trajecte habitualment cada 30 minuts.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...