Data
10 de February de 2011

Augmenten els usuaris del TRAM que opten per aquest mitjà de transport a pesar de tenir vehicle particular

 

 
El percentatge d’usuaris de TRAM Metropolità d’Alacant que utilitza aquest mitjà de transport públic malgrat tenir possibilitat de desplaçar-se en un vehicle particular ha crescut en l’últim any 2,6 punts fins a situar-se en el 45 per cent dels passatgers.
 
L’últim Índex de Satisfacció del Client (ISC) realitzat per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), un informe anual en el qual s’amiden diferents aspectes relacionats amb la percepció que els passatgers tenen del servei, mostra que en 2010 va haver un significatiu augment dels usuaris “no obligats” respecte al passat any, que aquest ràtio era de 42,4 per cent.
 
Per sexes, és bastant superior el percentatge d’usuaris masculins que, encara tenint cotxe, prefereix deixar-lo a casa -un 57,8 per cent-, mentre que les dones viatgen més en TRAM per no tenir una alternativa privada per a realitzar els seus desplaçaments -un 42,2 per cent són usuàries “no obligades”-
 
FGV ha transportat aquest any a Alacant una mitjana de 455.000 viatgers al mes en les quatre línies que actualment té en funcionament. L’extrapolació de les dades del ISC revela que, si l’any passat uns 170.000 viatgers “no obligats” prescindien cada mes del seu cotxe per als desplaçaments per la província, en 2010 són més de 200.000 els quals deixen el cotxe a casa i es pugen a la xarxa ferroviària de la Generalitat Valenciana, als quals cal sumar altres 255.000 que usen el TRAM però no tenen automòbil particular.
 
A més, segons el ISC, dos de cada tres viatgers utilitzen el TRAM com mitjà de transport perquè és el seu mitjà de transport preferit per sobre dels mitjans de transport privats pel que cal pensar que bona part d’aquests 255.000 viatgers “obligats” encara que tinguessin un vehicle privat seguirien sent usuaris de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana.
 
Els tècnics de FGV calculen que en la província d’Alacant TRAM evita l’emissió de més de 20 tones de CO2 a l’atmosfera cada dia. Els informes del sector indiquen que els vehicles consumeixen més d’un 50 per cent d’energia enfront dels trens i produïxen unes nou vegades més quantitat d’emissions de CO2 que els metres o tramvies per passatger i quilòmetre.
 
Compromís amb la sostenibilitat
 
La Conselleria d’Infraestructures i Transport té un decidit compromís pel desenvolupament sostenible, que s’ha concretat en l’elaboració de diferents accions emmarcades en la Declaració de Sostenibilitat i en l’adhesió a la Carta de Sostenibilitat de la Unión Internacional de Transport Públic (UITP). Aquesta responsabilitat es materialitza en la reducció d’emissions de CO2, l’aposta per les energies renovables i l’estalvi elèctric buscat a través de la renovació de la flota de trens.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...