Data
04 de December de 2014

Bonig: “La Línia 2 del TRAM d’Alacant ha superat en el seu primer any en servei les millors expectatives”

La consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, hi ha assenyalat hui, coincidint amb el primer aniversari de la posada en marxa de la Línia 2 del TRAM d’Alacant (Estels-Sant Vicent del Raspeig), que “aquesta línia ha superat les millors expectatives plantejades d’usuaris, en transportar 3,6 milions de viatgers en el seu primer any en servei”.

Bonig ha recordat que quan es va posar en marxa el 4 de setembre del 2013 “érem conscients del potencial de la línia però no imaginàvem que tindria l’acceptació social que ha tingut per part dels alacantins, que l’han convertit en la connexió més utilitzada del TRAM d’Alacant”.

Al seu torn, la consellera ha destacat que la inversió de “prop de 150 milions d’euros, cent d’ells per a la infraestructura en si i cinquanta per al material mòbil d’aquesta línia, ha permés completar la xarxa del TRAM d’Alacant, dotant a la ciutat i la seua zona d’influència d’un transport modern, còmode, segur, eficaç i mediambientalment sostenible” i que s’ha convertit en “un referent nacional i internacional en el sector del transport”.

Una mitjana de 300.000 viatgers mensuals

Durant aquest primer any en servei, el mes que més viatgers ha registrat la Línia 2 ha sigut el passat mes de juny, quan es van registrar 394.640 usuaris. En conjunt, la connexió entre Estels i Sant Vicent del Raspeig ha mantingut una mitjana d’uns 300.000 viatgers mensuals. Les estacions més transitades han sigut Estels, Sant Vicent del Raspeig, Universitat, Hospital i Goteta-Plaza Mar 2.

En aquest sentit, la titular d’Infraestructures, ha destacat que “amb els passatgers de la L-2 i la resta de línies, a final d’any el TRAM d’Alacant superarà els nou milions d’usuaris, la qual cosa suposarà un nou rècord en la història d’aquest sistema de transport que combina tramvia, tren-TRAM i tren convencional”.

Bonig ha agraït el “esforç realitzat pel personal de l’entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE) en el seu procés de construcció i de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) per a la seua posada en marxa i servei diari”.

Alacant, ciutat espanyola amb més quilòmetres de tramvia

La posada en marxa de la Línia 2 ha permés que Alacant es convertisca en la ciutat espanyola amb nombre més gran de quilòmetres de tramvia amb 32,9 quilòmetres de xarxa enfront dels 29,2 quilòmetres de Barcelona amb la suma del Trambaix i el Trambesòs; Madrid, que compta amb 27,5 quilòmetres; i València, que compta amb 27 quilòmetres de xarxa.

La Línia 2 del TRAM Metropolità d’Alacant té 9 quilòmetres de recorregut, dels quals 1,6 són subterranis i comuns amb les Línies 1, 3 i 4. Compta amb 14 parades (Estels, Mercat, Marq, La Goteta-Plaza Mar 2, Bulevard del Pla, Garbinet, Hospital, Mestre Alonso, Pintor Gastón Castelló, Verjurat del ReRemei, Ciutat Jardí, Santa Isabel, Universitat i Sant Vicent del Raspeig) i comunica el centre de la capital amb importants zones perifèriques, en travessar alguns dels barris més populars com el Pla, Garbinet, Sagrada Família, Mare de Déu del Remei i Mare de Déu del Carme.

El servei bàsic té una freqüència de 15 minuts entre les 07,00 hores i les 22,00 hores, amb un servei reduït cada 30 minuts entre les 06,00 hores i les 07,00 hores i entre les 22,00 hores i les 23,00 hores. A més, té un servei reforçat cada 8 minuts en els moments de major afluència i eixida de la Universitat.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...