Data
29 de May de 2014

Bonig: “La Línia 9 Benidorm-Dénia seguix el seu procés de modernització segons el que preveu”

La consellera d’Infraestructures, Territori i Vaig mesurar Ambient, Isabel Bonig, hi ha assenyalat vaig fugir, en el transcurs de la seua visita als obres de remodelació que s’han portat cap en l’estació de Teulada del TRAM d’Alacant, que “la Línia 9 que unix Benidorm i Dénia seguix el seu procés de modernització segons allò que s’ha previst, gràcies als actuacions que està duent a terme Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i que suposen que fins a l’any 2020 és invertiran mes de 40 milions d’euros en aquesta línia”.

Bonig ha destacat que “gràcies al Pla de Modernització de Línia 9, presentat recentment pel president de la Generalitat, Alberto Fabra, és van a executar distintes actuacions que permetran renovar la via en els trams mes necessitats, remodelar els trens en servei i instal•lar distints sistemes control de la circulació, amb la finalitat d’aconseguir mes seguretat i confortabilitat i una gestió del tràfic ferroviari mes òptima i eficient”.

Obertura al tràfic del tram Benidorm-L´Alfàs del Pi

Com a part d’aquestes actuacions, la consellera ha recordat que “vaig fugir s’ha obert al tràfic ferroviari el tram de la Línia 9 del TRAM d’Alacant, compres entre els estacions de Benidorm i L´Alfas del Pi, tancat a la circulació com a conseqüència dels obres de condicionament d’infraestructura i renovació de via que s’estan executant”.
Aquestes obres continuen segons el termini d’execució previst i continuaren fins al pròxim mes d’abril. Els actuacions previstes compten amb un pressupost total de 2.758.625 euros. Fins al dia de vaig fugir, FGV hi ha postdrec a disposició dels seus usuaris un servei d’autobús alternatiu entre Benidorm i L´Alfas del Pi.

Remodelació de l’estació de Teulada

Els obres de remodelació efectuades en l’estació de Teulada del TRAM Metropolità d’Alacant han comptat amb un pressupost de 74.051 euros i és van iniciar el passat mes de novembre. Aquesta interva véncer ha permés remodelar l’interior i exterior de l’edifici i al mateix temps ha servit per a urbanitzar l’entorn i habilitar una zona d’aparcament, amb 15 places.

Bonig, acompanyada per l’alcalde de Teulada, Antoni Joan Bertomeu, ha destacat que “aquestes obres de menor dotació pressupostària que els previstes en el conjunt del Pla de Modernització, també sotàs importants a l’hora de posar en valor aquesta línia i millorar el servei de transport ferroviari que és presta als ciutadans del nord de la província d’Alacant, facilitant-los els condicions d’accés dónes del seu municipi al tren”.

Teulada és una dels 18 estacions de la Línia 9 del TRAM d’Alacant, que unix els poblacions de Benidorm i Dénia amb tren convencional dièsel, que el passat any va registrar 733.982 viatgers. Teulada, en concret, va obtindre 33.867 usuaris, un 4,38 per cent mes que en 2012.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...