Data
09 de February de 2013

Bonig: “La Línia 9 del TRAM que unix Benidorm i Dénia seguirà en servei i comptarà amb inversions en 2013”

La consellera d’Infraestraucturas, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, ha confirmat aquest matí que “la Línia 9 del TRAM d’Alacant que unix Benidorm i Dénia continuarà prestant servei en el futur, tal com es va comprometre el vicepresident del Consell, José Císcar, i, no sols això, si no que en el pròxim exercici s’invertiran 3,5 milions d’euros per a millorar el seu estat actual”.

Bonig ha realitzat aquestes declaracions en el transcurs d’una trobada mantinguda amb els alcaldes dels municipis pels quals discorre aquesta línia (Benidorm, Altea, Calp, Benissa, Teulada, Gata de Gorgos i Dénia) als que ha explicat que “el procés de reestructuració que afronta FGV té com a objectiu guanyar en eficiència, igual que en el conjunt del sector públic autonòmic, i no perjudicar el servei que es presta actualment”.
 
Pla d’Inversions per a la Línia 9
 
En el transcurs d’aquesta trobada, Bonig ha anunciat que “la Conselleria d’Infraestructures ha elaborat un Pla d’Inversions per a aquesta línia, pressupostat en més de 70 milions d’euros, amb l’objectiu de modernitzar-la en els pròxims anys”.
 
“La finalitat de les actuacions previstes fins a l’any 2020 és mantindre l’explotació actual, garantint uns mínims de seguretat i qualitat, i aconseguir l’homologació amb la resta de la xarxa, permetent una integració total d’aquesta línia amb la resta de línies de la xarxa de FGV a Alacant”, ha destacat la consellera.
 
Els pressuposts de la Generalitat per a l’any 2013 comprenen una partida pressupostària de 3.750.000 euros que s’executarà des de l’Ens Gestor de Transports i Ports (GTP) i    permetrà escometre les primeres actuacions d’aquest Pla d’Inversions. De manera que en 2013 s’iniciarà la renovació de via d’1,5 quilòmetres a Benidorm i del tram Olla d’Altea-Calp; així com el condicionament i rehabilitació dels ponts metàl·lics de la línia.
 
La Línia 9 compta amb una longitud de 51 Quilòmetres que passen per 11 estacions i set baixadors, distribuïts huit municipis. El temps de recorregut és d’1 hora i 17 minuts. El passat any la connexió Benidorm-Dénia va registrar un total de 735.921 viatgers.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...