Data
18 de January de 2014

Bonig: ?Prop de 30.000 viatgers de l?AVE han viatjat ja en el TRAM d’Alacant?

La consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, ha declarat que “prop de 30.000 viatgers de l’AVE Madrid-Alacant han viatjat ja per la xarxa del TRAM Metropolità d’Alacant en els últims quatre mesos gràcies a la col•laboració entre FGV i Renfe-Operadora que fa possible l’ampliació del servei ferroviari entre Estels i Benidorm”.

Aquestes declaracions s’han produït darrere d’oficialitzar hui, amb la firma d’un conveni amb el president de Renfe, Julio Gómez-Pomar Rodríguez, l’acord que permet als viatgers de l’alta velocitat i Llarga Distància utilitzar els serveis del TRAM Metropolità d’Alacant de manera gratuïta.

Bonig ha destacat la “millora de la mobilitat” que es genera per als visitants a la província per mitjà de l’alta velocitat que, “sens dubte, redunda de manera immediata en beneficis tangibles per als alacantins, al mateix temps que s’incrementa la seua capacitat de desplaçament”.

Així mateix, la presidenta del Consell d’Administració de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha posat en valor que l’acord firmat siga “el primer que establix RENFE-Operadora amb una altra empresa operadora per a facilitar la mobilitat dels viatgers d’Alta Velocitat, demostració palpable de què la col•laboració entre institucions al servei del ciutadà és, a més de desitjable, possible”.

Des del passat 18 de juny al 15 d’octubre, un total de 29.202 viatgers procedents de l’AVE Madrid-Alacant han utilitzat els tramvies i tren-TRAm que comuniquen l’estació d’Estels amb Benidorm pel que, en acabar la jornada de hui, quan es complisquen els primers quatre mesos de servei, la xifra haurà augmentat fins quasi 30.000 usuaris, a un ritme de 247 viatgers de mitja al dia.

Els títols que habiliten el viatger per a la utilització del servei combinat són els actuals de Renfe, per als trens de Llarga Distància i Alta Velocitat del corredor Madrid-Albacete-Alacant i el Corredor Mediterrani, el qual permet l’obtenció del títol de transport de FGV entre les estacions d’Estels i Benidorm, si bé, en tot cas l’estació origen o destí del viatge en TRAM d’Alacant ha de ser l’estació d’Estels.

El sistema de títol combinat és semblant a l’actualment existent i en funcionament en Renfe per als trens De Rodalia. En el cas d’Alacant, el TRAM permet connectar junt amb Benidorm amb altres poblacions de la Costa Blanca com El El Campello o La Vila-joiosa.
Per a possibilitar la prestació del servei combinat, les màquines d’autovenda i canceladoras en les estacions del TRAM d’Alacant, han sigut adaptades per a l’emissió i cancel•lació del títol de viatge, mitjançant la introducció manual del localizador establit en el bitllet de Renfe per a tal fi.

Connexió amb Benidorm cada 30 minuts

L’estació d’Estels està situada a uns 300 metres de l’estació de l’AVE. El temps de trajecte és d’1 hora i 12 minuts. La connexió ferroviària entre Estels i Benidorm compta amb una freqüència de pas d’un tren cada 30 minuts, des de les 5:41 hores i les 22:11 hores.

Entre Alacant i Benidorm el TRAM d’Alacant compta amb 28 parades o possibles destins per als viatgers de l’AVE, mentres que la connexió amb platja de Sant Joan a través de Línia 4 posseïx 16 parades.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...