Data
05 de July de 2012

Bonig rep a una delegació del Parlament Britànic interessada a seguir el model del TRAM d’Alacant

 

delegacion britanicaLa consellera d’Infraestructures, Medi Ambient i Territori, Isabel Bonig, s’ha reunit este matí amb una delegació del Parlament Britànic, en visita de treball a Alacant per a conéixer de primera mà el sistema i funcionament d’esta xarxa de transport.

El sistema del TRAM d’Alacant és un dels model triats per la delegació britànica, de quants hi ha implantats a Europa, per a traslladar-ho a ciutats escoceses i angleses que han mostrat la seua disposició a implantar este mitjà de transport.
 
La consellera ha agraït l’interés mostrat per la delegació britànica i ha destacat que “anys després de la seua posada en marxa el TRAM d’Alacant continua sent una referència internacional com a model de transport urbà i interurbà que ha permés recuperar i modernitzar la línia Alacant-Dénia”.
 
Bonig ha explicat que “la Comunitat Valenciana, gràcies a l’esforç inversor realitzat per la Generalitat en els últims anys disposa d’una xarxa de transport públic innovador, sostenible, eficaç i capaç de garantir la mobilitat dels ciutadans d’Alacant, Castelló i València”.
 
All Party Parliamentary Light Rail Group
 
La planificació i finançament dels projectes de transport; la legislació, metodologia i usos pràctics del tren- TRAM; el model d’integració i beneficis socials del servici són alguns dels temes que s’han tractat durant la jornada de treball.
 
Després de la trobada mantinguda en la Casa de les Bruges la delegació britànica s’ha traslladat que va tindre lloc als Tallers i Cotxeres d’El El Campello. Des d’allí, posteriorment, el grup ha realitzat un recorregut per la xarxa fins a Benidorm i Altea, per a després recórrer la Línia 4 des de Lucentum a Plaça de la Corunya
 
El grup de treball de la cambra anglesa, està format 18 membres, la missió del qual és promoure els projectes d’implantació d’una xarxa de metre lleuger en Gran Bretanya. L’All Party Parliamentary Light Rail Group, com es coneix a este grup de treball, està presidit pel diputat John Leech i té com a objectiu influir en les decisions del govern britànic per a aconseguir inversions destinades este tipus de projectes.
 
La delegació britànica està integrada per membres dels tres partits amb representació parlamentària en òrgan polític (Laboralista, Conservadors i Demòcrates Liberals); representants de la Cambra dels Lords; components d’empreses del sector ferroviari (com Vossloh o Keolis); integrants del Departament de Transport del govern;  I altres delegats municipals.
 
Model de referència internacional
 
Des que s’implantara el tren- TRAM, són moltes les delegacions d’altres ciutats i comunitats espanyoles, però també de països estrangers que visiten les instal·lacions del tramvia per a exportar el model a les seues regions d’origen.
 
Representants de Ferrocarrils Espanyols de Via Estreta (FEVE) de Balears, Catalunya, Astúries, Cantàbria, Galícia i Andalusia s’han acostat fins a la nostra ciutat, atrets per este nou transport i les unitats tren-TRAM. Quant als forans, han conegut el TRAM d’Alacant delegacions holandeses, noruegues, colombianes, angleses, nord-americanes, dominicanes, indonèsies o argentines, entre altres.
 
El TRAM d’Alacant és un concepte d’explotació que combina l’ús de trens i tramvies per una mateixa infraestructura, un exemple d’intermodalitat tant en el material com en les instal·lacions. FGV és la primera operadora que implanta este sistema a Espanya, després de les experiències de les ciutats alemanyes de Karlsruhe i Saarbrucken.
 
El procés de millora realitzat ha permés transformar la infraestructura ferroviària, originària de principis del segle XX, en una xarxa moderna capaç de respondre a les necessitats de mobilitat urbana i interurbana de les zones per les quals discorre.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...