Data
18 de June de 2024

Carlos Mazón: “Amb l’adjudicació de les obres de l’Estació Central del TRAM fem un pas decisiu perquè Alacant tinga Intermodal després de huit anys de paràlisis”

  • Posa en valor l’esforç de Consell “per a desbloquejar i posar en marxa esta infraestructura” amb un import de 102 milions d’euros i que s’iniciarà en l’últim trimestre de l’any
  • Subratlla que el projecte “és dels més importants en termes d’inversió per a Alacant i suposarà una nova etapa en la intermodalitat i la connectivitat de la ciutat”
  •  

    La futura estació del TRAM d’Alacant compta amb una superfície de 12.000 metres quadrats de planta general, serà subterrània, tindrà quatre vies i dos andanes i permetrà un increment de la circulació actual i atendre futures extensions del sistema

El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, ha subratllat que “amb l’adjudicació de les obres de l’Estació Central del TRAM hem fet un pas decisiu perquè Alacant compte amb esta infraestructura i amb l’estació Intermodal després de huit anys de paràlisis”.

El cap del Consell ha presidit a Alacant el consell d’administració de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) celebrat en l’estació de la Marina per a adjudicar les obres de la futura Estació Central, i ha comptat amb la participació de la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas.

Carlos Mazón ha explicat que l’autorització per a l’adjudicació s’ha realitzat per valor de 102 milions d’euros, 98 milions corresponen al projecte d’execució de l’obra i 4 a la direcció d’obra.

El president ha mostrat la seua satisfacció per la posada en marxa d’esta infraestructura, que el Botànic va ser incapaç d’impulsar, i ha posat en valor l’esforç d’este Consell aconseguint la cessió gratuïta i permanent dels terrenys i donant llum verda a les obres de la nova estació central del TRAM prolongant la xarxa des de l’Estació de Luceros.

Així mateix, ha assenyalat que esta obra que arrancarà en l’últim trimestre de l’any, “és de les més importants en termes d’inversió per a la ciutat d’Alacant i suposarà una nova etapa en la intermodalitat i la connectivitat de la pròpia ciutat amb una Estació Central a l’altura de les seues necessitats i de l’anhel d’alacantins i alacantines”. A més, “desencallem la connectivitat de la ciutat de tal manera que eliminem eixe mur que separa l’estació de Renfe de la de Luceros”.

El projecte permetrà crear un gran node intermodal on convergisquen els fluxos de llarg recorregut, el sistema TRAM i els servicis amb autobús urbans, metropolitans i interurbans. A més, cal recordar que l’objectiu és connectar amb l’aeroport a través de la variant de Torrellano i a poca distància de la terminal de creuers del Port d’Alacant.

Carlos Mazón també ha incidit en la coordinació entre la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, i l’Ajuntament per al desenvolupament d’esta infraestructura i ha agraït la labor de negociació amb Adif per al desbloqueig dels terrenys.

Característiques de la futura Estació Central del TRAM

La futura Estació Central del TRAM d’Alacant tindrà una superfície de 12.000 metres quadrats de planta general i se situarà al costat del flanc sud de l’Estació d’Adif, paral·lela a este edifici, però subterrània.

L’adjudicació del projecte contempla quatre vies i dos andanes per a poder atendre degudament tant els servicis metropolitans del TRAM amb destinació el Campello, Sant Vicent-Universitat i Cap d’Huertas, com les connexions de Tren-Tram amb Benidorm i Dénia.

El disseny de la seua capacitat ferroviària permetrà un important increment de les actuals circulacions, així com atendre les futures extensions del sistema. A més, l’extrem oest de l’Estació s’ha dissenyat per a permetre la futura prolongació del TRAM per a atendre els barris d’eixa zona de la ciutat. Igualment, cal destacar que s’està treballant juntament amb l’Ajuntament d’Alacant en diverses solucions d’esta prolongació de cara a poder dotar d’este servici de transport al major nombre possible de ciutadans.

Fases i Terminis

L’actuació començarà en l’últim trimestre amb l’execució d’un estacionament provisional situat al costat de les vies d’Adif, darrere de l’actual edifici de control de trànsit ferroviari. A partir llavors, s’escometrà, d’una banda, l’execució de l’Estació pròpiament dita i, per una altra, la seua connexió subterrània amb l’extrem de la línia existent.

Notícies relacionades

28 - 06 - 2024

El Consell aprova el decret llei que prorroga sis mesos les reduccions en els abonaments de transport i títols multiviatges

La gratuïtat de les persones menors de 31 anys es mantindrà fins al 31 de desembre i la reducció del...
25 - 06 - 2024

TRAM d’Alacant aconseguix el seu rècord de viatgers en els cinc principals dies de Fogueres amb més de 500.000 usuaris, un 11% més que l’any passat

El dia 22, amb 115.538 viatgers, ha sigut la jornada que ha concentrat més moviments La Línia 2 ha registrat...
14 - 06 - 2024

Carlos Mazón: “Per primera vegada la Generalitat posa en marxa un servici ininterromput del TRAM d’Alacant per a totes les Fogueres”

Destaca que “s'oferiran 120 hores de servici ininterromput entre el 20 i el 25 de juny” i es reforça la...