Data
12 de January de 2023

Dilluns que ve 16 de gener s’obrirà a la circulació el tram que uneix Gata de Gorgos i Dénia de la Línia 9 del TRAM d’Alacant

  • El servei ferroviari s’obri amb nous trens més accessibles i sostenibles que circularan fins a Teulada per a realitzar transbord fins a Benidorm
  • Les obres de modernització han permés tramviaritzar i integrar el pas del ferrocarril en el traçat urbà de Dénia

La Generalitat ha anunciat que dilluns que ve 16 de gener es posarà en servei el tram entre Gata de Gorgos i Dénia de la Línia 9 del TRAM d’Alacant (Benidorm-Dénia), per la qual cosa tot el recorregut d’aquesta línia ja es podrà efectuar amb tren sense necessitat de realitzar trajectes amb autobús.

L’obertura d’aquest tram permet recuperar un servei molt demandat per les diferents poblacions de la comarca de la Marina Alta i que contribuirà a millorar la vertebració de la província i donar resposta a les necessitats de mobilitat de la ciutadania.

Amb la posada en servei d’aquest tram, les persones usuàries de la Línia 9 que uneix Benidorm i Dénia hauran de realitzar transbord a Teulada, des dels trens dièsel als nous vehicles duals, per a continuar el seu viatge ja que no poden circular fins a Dénia per motius tècnics i d’accessibilitat.

En total, la Generalitat ha invertit més de 150 milions d’euros en els treballs de modernització d’aquesta línia, en el finançament de la qual també s’ha comptat amb aportacions dels fons europeus, en concret el Programa Operatiu FEDER COMUNITAT VALENCIANA 2014-2020 com a part de la resposta de la Unió a la pandèmia de COVID-19.

En els últims dos mesos Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha realitzat diferents proves tècniques sobre el nou tram i ha dut a terme la corresponent formació dels maquinistes que conduiran les noves unitats duals (elèctriques i dièsel) i que prestaran servei en aquest tram.

El tram s’obri al públic amb la nova denominació de dues parades situades en la localitat de Dénia i que passen a denominar-se Bosc de Diana i Pedrera-Vessanes.

 

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...