Data
16 de January de 2013

El 33,6 per cent dels usuaris del TRAM d’Alacant utilitza el tren i el tramvia per a acudir al lloc de treball

El TRAM Metropolità d’Alacant s’ha convertit en una important alternativa per a realitzar els desplaçaments quotidians, segons es desprén de l’enquesta de l’Índex Satisfacció del Client (ISC) de 2012. El percentatge de persones que utilitza el TRAM diàriament se situa en el 40,5 per cent del total de clients de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) en la província d’Alacant.

L’ISC revela que el 32,3 per cent dels clients del TRAM ho utilitza dues o tres vegades a la setmana, el 9,3 per cent un dia a la setmana i el 5,9 per cent una vegada cada quinze dies.
 
El treball de camp per a determinar l’ISC s’ha realitzat sobre un total de 1.556 entrevistes durant el mes de juliol, gràcies a les quals FGV coneix el perfil i característiques dels viatgers dels tramvies, tren-TRAM i unitats dièsel, així com la importància que aquests atorguen als diferents aspectes del servei.
 
El principal motiu per a utilitzar el TRAM és desplaçar-se fins al seu lloc de treball, acció que la Du a terme el 33,6 per cent dels enquestats. Li seguix l’oci, amb el 27,9 per cent; la realització de diverses gestions, amb el 10,2 per cent; visites a familiars i amics, amb el 9,8 per cent; les compres, amb el 5,5 per cent; els serveis mèdics, amb el 5 per cent; el turisme, amb el 4,4 per cent; els estudis, amb el 3,2 per cent i l’ampli i variat capítol de “altres”, amb el 0,4 per cent restant.
 
Com es pot apreciar, un de cada tres usuaris del TRAM ho és per oci o turisme i, actualment, el 52 per cent dels passatgers viatja per algun motiu recurrent -treball, estudis, serveis mèdics i altres gestions-, mentres que el 47,6 per cent ho fa per qüestions lúdiques –Turisme, oci, compres, visites a familiars i amics…-.
 
Aquests percentatges varien considerablement depenent de la franja horària i, mentres de 6:00 h a 10:00 hores del matí els passatgers que utilitzen el TRAM per motius recurrents aconseguixen el 75,7 per cent, el mateix motiu, però de 18 a 23 hores, descendix al 34,8 per cent.
 
Al contrari, els viatgers que es desplacen per motivacions lúdiques suposen només el 24,3 per cent de 6 a 10 hores, mentres que, de 18:00 a 23:00 hores, aquest grup representa al 65,2 per cent dels usuaris de FGV a Alacant.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...