Data
08 de May de 2011

El 38 per cent de les desocupades i estacions del TRAM estan situades en el terme municipal d’Alacant


 

El 38 per cent de les estacions i desocupades de la xarxa de TRAM Metropolità d’Alacant estan situades en el terme municipal d’Alacant. En la capital se situen, exactament, 23 instal·lacions de les 60 que disposa Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) en la província, més d’una de cada tres.
 
Aquesta xifra constata la supremacia lògica de la principal ciutat de la Costa Blanca respecte als altres 13 municipis en els quals FGV presta servei en aquesta província, i confirma l’aposta del TRAM per donar una solució no només al transport interurbà, sinó també als trajectes urbans.
 
Per darrere d’Alacant, se situen els municipis del Campello amb 12 instal·lacions, La Vila Joiosa amb 5 i Benidorm amb 4. Aquestes 44 instal·lacions al costat de la de Hiper Finestrat estan situades en la xarxa electrificada del TRAM i, en proporció, representen el 75 per cent de les desocupades de la xarxa provincial.
 
Per nombre d’estacions als citats municipis els segueixen Altea amb 4 instal·lacions, Dénia amb 3 i Benissa i LÁlfàs del Pi amb 2 desocupades.
 
Només cinc dels municipis connectats per la xarxa de FGV disposen d’una única desocupada en el seu terme municipal (Finestrat, Calp, Teulada, Gata i La Xara), en tots els altres, el TRAM es deté diverses vegades per a donar servei als barris i pedanías de la zona.
 
Estacions integrades
 
Ferrocarrils de la Generalitat Valencià compte en la província d’Alacant amb tretze estacions servides per personal -tres d’elles subterrànies- i altres 47 baixadors. Per més de la meitat d’aquestes instal·lacions, concretament per 35, poden circular tant tramvies com trens-TRAM, unitats en ambdós casos versàtils i accessibles que permeten que les desocupades estiguin totalment integrades amb l’espai urbà en el qual se situen.
 
Alacant es va convertir en l’any 2007 en la primera província d’Espanya i una de les pioneres en el món a posar en servei trens mixts, capaços de cobrir trajectes urbans i interurbans. TRAM Metropolità d’Alacant és per això un referent nacional i internacional en sistemes de mobilitat tranviaria i ferroviària.
 
El desenvolupament de les connexions intercomarcales ferroviàries en la província amb aquest model de de transport mixt és una aposta de la Generalitat Valenciana que estan imitant altres territoris com Mallorca o León.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...