Data
25 de October de 2020

El conseller Arcadi España anuncia la pròxima posada en marxa del tram Calp-Teulada de la Línia 9 del TRAM d’Alacant el 31 de juliol

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat a Altea la pròxima obertura del tram Calp-Teulada de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d’Alacant divendres que ve 31 de juliol, una vegada completades les obres de renovació de via que s’han executat al llarg del traçat ferroviari.

Arcadi España ha realitzat aquest anunci en una trobada que ha mantingut amb   responsables municipals d’Alfàs del Pi, Benidorm, Dénia i Gata de Gorgos i agents socials de les comarques de la Marina.
 
El conseller ha recordat que “la Generalitat està executant diferents actuacions en aquesta línia amb la finalitat d’aconseguir la seua renovació i modernització integral. Fins hui s’han destinat o assignat més de 130 milions d’euros per a recuperar el servei ferroviari entre Benidorm i Dénia, i aconseguir uns estàndards de qualitat equiparables a la resta de la xarxa autonòmica a Alacant”. 
 
Sobre l’obertura del tram Calp-Teulada, el conseller ha explicat que “la renovació dels 11 quilòmetres de via entre aquestes dues poblacions està  finalitzada, després d’una inversió d’uns 17 milions d’euros i una vegada instal·lat un sistema de monitoratge per a controlar el pas dels trens dièsel pel viaducte sobre el barranc del Quisi, rehabilitat en aquesta actuació igual que el pont del Ferrandet”.
 
Una vegada obert aquest tram Línia 9 prestarà servei ferroviari entre Benidorm i Teulada, quedant el servei alternatiu d’autobús entre Teulada i Dénia.
 
Continuació dels treballs de renovació 
 
Com a continuació dels treballs de renovació de via del conjunt de la Línia 9, està pendent de completar el tram entre Teulada i Dénia, d’uns 17 quilòmetres i una inversió d’uns 34 milions d’euros. El tram Gata de Gorgos–Dénia es troba en execució i en la connexió entre  Teulada–Gata de Gorgos està previst que l’inici de les obres es produïsca al llarg del mes d’agost.
 
També Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha començat aquest mes de juliol a executar la remodelació de les andanes i millora de l’accessibilitat de les estacions i baixadors de part de la Línia 1 (Benidorm-Alacant) i de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) per un import de 11,7 milions d’euros. 
 
Aquests treballs permetran condicionar les andanes actuals per a l’accés dels viatgers als nous trens duals que FGV té previst incorporar a Alacant. Aquesta inversió afectarà  17 estacions i baixadors de la Línia 9 i s’han inclòs altres nou parades de la Línia 1, en el tram entre Benidorm i Cala Piteres, per a incloure millores d’accessibilitat. 
 
Les obres de senyalització, comunicacions, energia i ATP, amb un pressupost pròxim als 17 milions d’euros, es van executant conforme a la posada en servei dels nous trams, fins a completar la totalitat de la Línia 9. 
 
Nous trens duals
 
Per al servei de la Línia 9, FGV ha adquirit 6 trens duals (elèctrics i dièsel) per un import de 47,7 milions d’euros. Aquests trens van ser licitats i contractats finalment a Stadler Rail València, amb seu a Albuixech.
 
Les noves unitats de tren es posaran en servei en les Línies 1 (Alacant–Benidorm) i 3 (Alacant–El Campello) ja que no poden entrar en servei en la Línia 9, mentre no finalitzen les obres del tram Teulada-Dénia, l’execució del rebaixe d’andanes, així com el nou viaducte del Quisi.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...