Data
17 de December de 2013

El consorci format per FGV, Vossloh i Torrescámara ha sigut preseleccionat per a realitzar el projecte del tramvia de Bogotà

El consorci que integren Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Vossloh Espanya i Torrescámara ha sigut preseleccionat per a realitzar el projecte d’una nova xarxa de tramvia a Bogotà (Colòmbia). La proposta presentada sota la denominació de Bogotram comprén dues línies o corredors entre estació de la Sabana – Facatativá i estació de la Sabana – Soacha.

Les tres empreses s’han unit davall un consorci i han presentat la seua proposta davall la forma d’una Associació Públic Privada (APP), mitjançant la qual una empresa o consorci privat fa una proposta basant-se en uns estudis previs de viabilitat (prefactibilitat) respecte a un projecte d’infraestructura i el seu posterior posada en marxa i explotació. La proposta presentada ha superat aquesta fase i està en procés de factibilitat el que li permet executar l’avantprojecte d’aquesta xarxa de transport

El Bogotram és un sistema de transport ferroviari que empra un vehicle elèctric lleuger amb doble funcionalitat. Un nou concepte de mobilitat, menys contaminant, més ràpid, segur i confortable que seguix el model del tren-TRAM que funciona a Alacant en la línia que comunica Estels i Benidorm.

En els trams interurbans actua com un tren de rodalia amb velocitats de fins a 100 quilòmetres per hora, funcionant com un tramvia quan circula en l’àmbit urbà, la qual cosa garantix una perfecta integració urbana i temps de viatge molt competitius en evitar intercanvis modals. Aquest mitjà de transport suposarà una disminució de 180.000 tones a l’any en les emissions de CO2 a l’atmosfera, contribuint a millorar l’eficiència energètica del transport públic, i una disminució significativa dels temps de viatge.

FGV participa com a assessor, i Torrescámara i Vossloh actuen com tecnólogos per a les infraestructures i fabricació i manteniment dels trens, repectivamente. Amb aquest projecte FGV àmplia la seua activitat com a empresa consultora en matèria de transport en l’estranger.

En l’actualitat, l’empresa participa en el desenrotllament del Sistema de Gestió de la Seguretat (SGS) del metro d’El Caire (Egipte) en col•laboració amb l’empresa consultora INECO, TMB (Transports Metropolitans de Barcelona), FGC (Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya) i la coordinació de FIIAPP (Fundació Internacional i per a Iberoamèrica d’Administració i Polítiques Públiques). A més, FGV participa en el desenrotllament de la implantació de la xarxa tramviària d’Abu-Dhabi (Emirats Àrabs) i col•labora en el projecte de la implantació del tramvia en la ciutat de Rosario (Argentina).

El pressupost d’execució del projecte és d’1,3 milions d’euros i està previst executar-ho al llarg de 24 mesos. El responsable del projecte en El Caire que supervisarà els treballs previstos és un tècnic de FGV que es desplaçarà a la capital d’Egipte per a coordinar els treballs relacionats amb el desenrotllament i posada en marxa del programa, seguint les directrius proposades per la Unió Europea.

El metro d’El Caire té dues línies de 44 i 21,5 Quilòmetres, respectivament. La xarxa compta amb 55 estacions i un total aproximat de 800 milions de viatgers anuals. Els projectes d’ampliació contemplen la construcció noves línies.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...