Data
23 de June de 2020

El descens de viatgers aconsegueix el 97,68% en Metrovalencia i el 96,22% en Tram d’Alacant per la crisi sanitària

 El creixent i progressiu descens del nombre de persones usuàries de transport públic de la Generalitat Valenciana avala que viatgers i viatgeres segueixen les recomanacions i instruccions institucionals. El descens en aquests últims dies ha aconseguit el 97,68% en Metrovalencia i el 96,22% en el cas del Tram d’Alacant en comparació amb el nombre de persones viatgeres registrat la primera setmana del mes de març.

 
Concretament i per dates, Metrovalencia registrava dijous passat 19 de març un descens de viatgers del 97,68%, el divendres 20 de març la caiguda es va situar en el 92,68% i el dissabte 21 de març es registrava una disminució del 95,08%, percentatge que es tradueix en un total de 8.431 persones usuàries en aquesta última jornada.
 
En el cas del Tram d’Alacant, dijous passat 19 de març el nombre de persones usuàries disminuïa un 96,22%, el divendres 20 de març la caiguda es va situar en el 91,37% i el dissabte 21 de març es registrava un descens del 94,27%, percentatge que es tradueix en un total de 1.586 persones usuàries en aquesta última jornada.
 
Responsabilitat col·lectiva
 
El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España ha destacat que aquestes xifres avalen l’efectivitat de les mesures plantejades, i ha assegurat que «la restricció de la mobilitat està llançant bons resultats». «Aquestes xifres responen a l’actitud responsable de la ciutadania, que està prenent consciència de la situació, i a la qual continuem sol·licitant no fer ús del transport públic excepte per motius inajornables», ha afegit. De la mateixa manera, ha assegurat que «estan preparats per a dur a terme qualsevol acció o mesura seguint les directrius del Ministeri tant de Sanitat com de Transports en aquest estat d’alarma».
 
Igualment el conseller ha volgut «agrair de nou l’esforç, la solidaritat i compromís de tots els treballadors de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana per a continuar garantint la mobilitat de totes aquelles persones que necessiten continuar desplaçant-se».
 
Reconeixement que s’amplia a les forces i cossos de seguretat de l’Estat per la seua col·laboració i treball, com el realitzat per la Unitat Militar d’Emergències (UME) en la desinfecció de nombroses estacions de metro i tramvia.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...