Data
30 de October de 2018

El nou baixador Benidorm-Intermodal del TRAM d’Alacant entrarà en funcionament el 31 de juliol

El nou baixador Benidorm-Intermodal del TRAM d’Alacant entrarà en servei el dimarts 31 de juliol, una vegada finalitzades les obres i el procés de proves tècniques previ.

Esta nova parada, situada junt amb l’estació d’autobusos de Benidorm, compta amb més de 6.000 metres quadrats de zona enjardinada entre l’estació d’autobusos i la nova parada, que es comuniquen a través de 125 metres de camins de vianants. Tanmateix s’ha construït un carril bici que unix estes dos instal·lacions amb el Palau d’Esports de Benidorm.
 
L’execució d’este projecte que també ha suposat l’electrificació de 1,4 quilòmetres de xarxa, entre Benidorm i Benidorm Intermodal,  ha sigut cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenrotllament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020, que aporta el 50% del projecte. La inversió ha sigut de 3,2 milions d’euros i el termini d’execució de quatre mesos.
 
El nou baixador compta amb andanes paral·leles de 76,5 metres de longitud cada un i l’equipament propi de les parades del TRAM d’Alacant, incloent-hi instal·lacions de senyalització, il·luminació i d’informació al viatger (interfonia, megafonia i taquillatge). 
 
L’obertura d’este nou baixador comporta el tancament de l’actual parada de Disc Benidorm i, al mateix temps, permet que inicialment part dels trens de la Línia 1 (Luceros- Benidorm) l prolonguen el seu destinació fins a Benidorm Intermodal per a facilitar també l’accés dels estudiants al Centre Educatiu Els Tolls. 
 
El sistema d’electrificació previst en el projecte constructiu està compost per línia aèria de contacte de les mateixes característiques que l’existent en Línia 1. Es tracta d’un sistema de catenària ferroviària convencional, formada per fil sustentador i de contacte, amb tots els elements de sustentació necessaris i que funcionarà amb una tensió de 750V en corrent continu.
 
L’actuació també ha inclòs l’equipament de la via amb el sistema de senyalització ATP ZSI 127, que garantix la circulació segura dels trens. Les obres s’han dut a terme sense necessitat de suprimir el servei habitual del TRAM d’Alacant, que ha mantingut les seues circulacions habituals en este tram. 
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...