Data
19 de December de 2023

El ple del Consell aprova prorrogar la reducció del 50% en els títols multiviatge i l’Abonament Jove Temporal Gratuït

  • El descompte per als títols multiviatge i abonaments temporals s’amplia fins al 31 de juliol de 2024 i la gratuïtat per a joves de fins a 30 anys es prolonga al 30 de juny de 2024
  • Els joves han de renovar el seu títol en les màquines automàtiques de venda de Metrovalencia i TRAM d’Alacant i en l’Oficina d’Atenció al Client de Castelló, i el descompte del 50% s’aplicarà de manera directa

El Ple del Consell ha aprovat el decret llei pel qual es prorroguen les reduccions temporals de tarifes en els servicis públics de transport competència de la Generalitat per un període de sis mesos en 2024.

Amb este decret llei, es prorroguen l’any vinent les reduccions de tarifes en els abonaments temporals i títols multiviatge del 50% dels servicis de transport públic competència de la Generalitat per un període de sis mesos, fins al 31 de juliol de 2024. De la mateixa manera, l’Abonament Jove Temporal Gratuït per a joves de fins a 30 anys s’amplia al 30 de juny de 2024.

Les persones usuàries poden beneficiar-se de manera directa, sense necessitat de realitzar cap mena de tràmit o procés tècnic, d’estos descomptes que afecten a TRAM de Castelló, Metrobús, Metrovalencia, TRAM d’Alacant i autobusos urbans i interurbans,

El cost estimat per a la Generalitat de l’aplicació d’estes dues mesures és de prop 18,4 milions d’euros.

Balanç i procés de renovació

Des de l’última ampliació de l’Abonament Gratuït per a Joves, al juny d’enguany, s’han realitzat 18 milions de viatges en els citats mitjans de transport públics, una xifra que ha suposat un estalvi per a les famílies valencianes, alacantines i castellonenques de 15 milions d’euros.

Una vegada aprovada esta ampliació, els i les joves que ja disposen del títol han de renovar-lo a València i Alacant en les màquines automàtiques de venda de títols de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, i a Castelló de la Plana en l’oficina d’Atenció al Client del TRAM de Castelló.

Per la seua part els descomptes del 50% per a títols multiviatge s’aplicaran de manera directa, per la qual cosa les persones usuàries no necessitaran realitzar cap mena de tràmit o procés tècnic.

Esta informació s’ampliarà a través dels diferents canals de comunicació dels servicis de transport públic d’Alacant, València i Castelló.

Notícies relacionades

18 - 06 - 2024

Carlos Mazón: “Amb l’adjudicació de les obres de l’Estació Central del TRAM fem un pas decisiu perquè Alacant tinga Intermodal després de huit anys de paràlisis”

Posa en valor l'esforç de Consell “per a desbloquejar i posar en marxa esta infraestructura” amb un import de 102...
15 - 06 - 2024

FGV reunix el Comité de Participació de Clients d’Alacant per a analitzar propostes relatives al servici i presentar noves actuacions

El director gerent, Alfonso Novo, ha assistit a la trobada en el qual participen entitats i usuaris habituals de TRAM...
14 - 06 - 2024

Carlos Mazón: “Per primera vegada la Generalitat posa en marxa un servici ininterromput del TRAM d’Alacant per a totes les Fogueres”

Destaca que “s'oferiran 120 hores de servici ininterromput entre el 20 i el 25 de juny” i es reforça la...