Data
31 de July de 2014

El servei de FGV va impedir en 2013 l’emissió de 57.148 tones de CO2 a l’atmosfera

El servei prestat per la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) als seus usuaris va evitar el passat any 56 milions de desplaçaments de vehicles privats per les ciutats de València i Alacant i les seues respectives àrees metropolitanes.

Tots aquests moviments de cotxes, en general un d’anada i un altre de volta al dia, s’hagueren produït en cas de no existir l’actual oferta de transport públic ferroviari, que va desplaçar tots els dies 184.182 viatgers de mitja, la qual cosa va significar sobrepassar els 67 milions de passatgers en el passat exercici.

Aquestes dades signifiquen que el volum de passatgers que va mobilitzar FGV en les seues explotacions de Metrovalencia i TRAM Metropolità d’Alacant va evitar l’emissió a l’atmosfera de 57.148 tones de CO2, xifra molt significativa que demostra que el transport ferroviari és el més ecològic dels existents en l’actualitat, el més sostenible i el de major respecte a la naturalesa.

Els avantatges del transport públic ferroviari es constaten també en apreciar-se que, en viatjar amb metro, tramvia o tren-TRAM, es van deixar de consumir 35,9 milions de litres de combustible, un important estalvi energètic. Aquesta quantitat de combustible té un cost, a preu de hui en dia, de 48,5 milions d’euros, quantitat econòmica que els usuaris no han hagut de desembossar en utilitzar aquests mitjans de transport.

Dades de Metrovalencia

El servei prestat per Metrovalencia als seus usuaris va evitar el passat any 49,9 milions de desplaçaments de vehicles privats per la capital del Túria i la seua àrea metropolitana; moviments inevitables en cas de no existir la completa xarxa de metre i tramvia que va transportar tots els dies 164.000 viatgers de mitja, que aconseguixen els 200.000 en les jornades laborables, la qual cosa va significar aconseguir els 59,8 milions de passatgers en 2013.

Partint d’aquesta dada, es pot calcular que el volum de tràfic ferroviari que va aportar FGV per la província de València va evitar l’emissió de 45.984 tones de CO2 a l’atmosfera.

Una vegada constatada la importància mediambiental de la xarxa de FGV a València i la seua àrea metropolitana, també es pot calcular l’estalvi que el conjunt dels conductors van obtindre per deixar el seu vehicle particular en el seu domicili i apostar pel transport públic ferroviari.

Els litres de combustible que es van deixar de comprar en viatjar en Metrovalencia van ser 29.770.006 litres, que van significar un estalvi de 40,1 milions d’euros el passat any al preu de hui en dia del gasoil i la gasolina.

En aquest sentit, cal destacar que, a més d’aquelles persones que no utilitzen el vehicle privat per a desplaçar-se al seu centre de treball, estudi, per a realitzar compres, visites sanitàries o per motius d’oci durant els dies laborals, també hi ha viatgers que realitzen un trajecte combinat amb el seu cotxe i el metre o tramvia, gràcies als aparcaments dissuasoris gratuïts de Metrovalencia.

Dades del TRAM d’Alacant

El servei prestat pel TRAM Metropolità d’Alacant als seus usuaris va evitar el passat any 6,1 milions de desplaçaments de vehicles privats per la capital i la seua àrea metropolitana. Tots aquests moviments de cotxes s’hagueren produït en cas de no existir l’actual oferta de transport, que va desplaçar tots els dies a més de 20.000 viatgers, la qual cosa va significar superar els 7,3 milions de passatgers en el passat exercici en les cinc línies existents.

Partint d’aquesta dada, es pot calcular que el volum de tràfic que va aportar FGV per la província d’Alacant va evitar l’emissió de 11.483 tones de CO2 a l’atmosfera.

Una vegada constatada la importància mediambiental de la xarxa del TRAM d’Alacant, també es pot calcular l’estalvi que el conjunt dels conductors van obtindre per deixar el seu vehicle particular en el seu domicili i apostar per aquest transport públic.

Els litres de combustible que es van deixar de comprar en viatjar en el TRAM van ser 6.166.929 litres, que van significar un estalvi de 8.325.354 euros al preu de hui en dia.

Compromís amb la sostenibilitat

La Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient té un decidit compromís pel desenrotllament sostenible, que s’ha concretat en l’elaboració de distintes accions emmarcades en la Declaració de Sostenibilitat de FGV i en l’adhesió a la Carta de Sostenibilitat de la Unió Internacional de Transport Públic (UITP).

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...