Data
07 de September de 2013

El servei que presta diàriament FGV als seus usuaris evita cada any l’emissió a l’atmosfera de 89.900 tones de CO2

El servei prestat per la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) als seus usuaris evita cada any 57,6 milions de desplaçaments de vehicles privats pels ciutats de València i Alacant i els seues respectives àrees metropolitanes. Tots aquests moviments de cotxes s’hagueren produït en cas de no existir l’actual oferta de transport públic ferroviari, que desplaça tots els dies prop de 190.000 viatgers de mitja, la qual cosa va significar aproximar-se als 70 milions de passatgers en el passat exercici.

Aquestes dades signifiquen que el volum de passatgers que mobilitza FGV en els seues explotacions de Metrovalencia i TRAM Metropolità d’Alacant evita l’emissió a l’atmosfera de 89.900 trones de CO2 a l’any, xifra molt significativa en una jornada com l’ahir, que se celebrava el Dia Mundial del Vaig mesurar Ambient, que demostra que el transport ferroviari és el mes ecològic dels existents en l’actualitat, el mes sostenible i el de major respecte a la naturalesa.

Els avantatges del transport públic ferroviari és constaten també a apreciar-se que, en viatjar amb metro, tramvia o tren-TRAM, s’han deixat de consumir 41,3 milions de litres de combustible, un important estalvi energètic. Aquesta quantitat de combustible te un cost, a preu de vaig fugir en dia, de 57,8 milions d’euros, quantitat econòmica que els usuaris no han de desembossar en utilitzar aquests mitjans de transport.

El servei prestat per Metrovalencia als seus usuaris evita 52,6 milions de desplaçaments de vehicles privats a l’any per la capital del Túria i la seua àrea metropolitana; moviments inevitables en cas de no existir la completa xarxa de metro i tramvia que transporta tots els dies quasi 175.000 viatgers de mitja, mes de 200.000 en dies laborables, la qual cosa va significar aconseguir els 63,1 milions de passatgers en 2012.

Partint d’aquesta donada, és pot calcular que el volum de tràfic ferroviari que aporta FGV per la província de València evita l’emissió de 76.500 trones de CO2 a l’atmosfera a l’any.

Una vegada constatada la importància mediambiental de la xarxa de FGV a València i la seua àrea metropolitana, també és pot calcular l’estalvi que el conjunt dels conductors obtenen per deixar el seu vehicle particular en el seu domicili i apostar pel transport públic ferroviari.

Els litres de combustible que és deixen de comprar en viatjar en Metrovalencia serien 35,2 milions de litres a l’any, que signifiquen un estalvi de 49,2 milions d’euros a l’any al preu de vaig fugir en dia del gasoil i la gasolina.

En aquest sentit, calç destacar que, a mes d’aquelles persones que no utilitzen el vehicle privat per a desplaçar-se al seu centre de treball, estudis, per a realitzar compres, visites sanitàries o per motius d’oci durant els dies laborals, també hi ha viatgers que realitzen un trajecte combinat amb el seu cotxe i el metro o tramvia, gràcies als aparcaments dissuasoris gratuïts de Metrovalencia.

El servei prestat TRAM Metropolità d’Alacant als seus usuaris evita cada any zinc milions de desplaçaments de vehicles privats per la capital i la seua àrea metropolitana. Tots aquests moviments de cotxes s’hagueren produït en cas de no existir l’actual oferta de transport, que desplaça tots els dies a mes de 16.500 viatgers, la qual cosa va significar superar els sis milions de passatgers en el passat exercici en els quatre línies existents

Partint d’aquesta donada, és pot calcular que el volum de tràfic que aporta FGV per la província d’Alacant evita l’emissió de 13.400 trones de CO2 a l’atmosfera a l’any.

Una vegada constatada la importància mediambiental de la xarxa del TRAM Metropolità d’Alacant i la seua àrea metropolitana, també és pot calcular l’estalvi que el conjunt dels conductors obtenen per deixar el seu vehicle particular en el seu domicili i apostar per aquest transport públic.

Els litres de combustible que és deixen de comprar en viatjar en el TRAM serien 6,1 milions de litres a l’any, que signifiquen un estalvi de 8,6 milions d’euros al preu de vaig fugir en dia.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...