Data
07 de July de 2012

El servici que presta FGV als seus usuaris evita cada any l’emissió a l’atmosfera de 62.122 tones de CO2

 

El servici prestat per la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) als seus usuaris evita cada any la circulació de 54,6 milions de vehicles privats per les ciutats de València i Alacant i les seues respectives àrees metropolitanes. Tots estos moviments de cotxes s’hagueren produït en cas de no existir l’actual oferta de transport públic ferroviari, que desplaça tots els dies prop de 200.000 viatgers de mitja, la qual cosa va significar sobrepassar els 71 milions de passatgers en el passat exercici.

Estes dades signifiquen que el volum de passatgers que mobilitza FGV en les seues explotacions de Metrovalencia i TRAM Metropolità d’Alacant evita l’emissió a l’atmosfera de 62.122 tones de CO2 a l’any, xifra molt significativa en una jornada com hui, que se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, que demostra que el transport ferroviari és el més ecològic dels existents en l’actualitat, el més sostenible i el de major respecte a la naturalesa.

Els avantatges del transport públic ferroviari es constaten també a l’apreciar-se que, al viatjar amb metro, tramvia o tren-TRAM, s’han deixat de consumir 31 milions de litres de combustible, un important estalvi energètic. Esta quantitat de combustible té un cost, a preu de hui en dia, de 43,4 milions d’euros, quantitat econòmica que els usuaris no han de desembossar a l’utilitzar estos mitjans de transport.
 
Dades de Metrovalencia
 
El servici prestat per Metrovalencia als seus usuaris evita la circulació anual d’al voltant de 49.934.454 vehicles privats per la capital del Túria i la seua àrea metropolitana; desplaçaments inevitables, en cas de no existir la completa xarxa de metre i tramvia que transporta tots els dies quasi 200.000 viatgers de mitja, la qual cosa va significar aconseguir els 65 milions de passatgers en 2011.
 
Partint d’esta dada, es pot calcular que el volum de tràfic ferroviari que aporta FGV per la província de València evita l’emissió de 51.932 tones de CO2 a l’atmosfera a l’any.
 
Una vegada constatada la importància mediambiental de la xarxa de FGV a València i la seua àrea metropolitana, també es pot calcular l’estalvi que el conjunt dels conductors obtenen per deixar el seu vehicle particular en el seu domicili i apostar pel transport públic ferroviari.
 
Els litres de combustible que es deixen de comprar al viatjar en Metrovalencia serien 25.965.916 litres a l’any, que signifiquen un estalvi de 43.485 milions d’euros a l’any al preu de hui en dia del gasoil i la gasolina.
 
En este sentit, cal destacar que, a més d’aquelles persones que no utilitzen el vehicle privat per a desplaçar-se al seu centre de treball, estudi, per a realitzar compres, visites sanitàries o per motius d’oci durant els dies laborals, també hi ha viatgers que realitzen un trajecte combinat amb el seu cotxe i el metre o tramvia, gràcies als aparcaments dissuasoris gratuïts de Metrovalencia.
 
Dades del TRAM d’Alacant
 
El servici prestat TRAM Metropolità d’Alacant als seus usuaris evita cada any la circulació de 4.717.474 vehicles privats per la capital i la seua àrea metropolitana. Tots estos moviments de cotxes s’hagueren produït en cas de no existir l’actual oferta de transport, que desplaça tots els dies a més de 16.000 viatgers, la qual cosa va significar superar els sis milions de passatgers en el passat exercici en les quatre línies existents
 
Partint d’esta dada, es pot calcular que el volum de tràfic que aporta FGV per la província d’Alacant evita l’emissió de 10.190 tones de CO2 a l’atmosfera a l’any.
 
Una vegada constatada la importància mediambiental de la xarxa del TRAM Metropolità d’Alacant i la seua àrea metropolitana, també es pot calcular l’estalvi que el conjunt dels conductors obtenen per deixar el seu vehicle particular en el seu domicili i apostar per este transport públic.
 
Els litres de combustible que es deixen de comprar al viatjar en el TRAM serien 5.094872 litres a l’any, que signifiquen un estalvi de 7.132.820 euros al preu de hui en dia.
 
Compromís amb la sostenibilitat
 
La Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient té un decidit compromís pel desenvolupament sostenible, que s’ha concretat en l’elaboració de distintes accions emmarcades en la Declaració de Sostenibilitat de FGV i en l’adhesió a la Carta de Sostenibilitat de la Unió Internacional de Transport Públic (UITP).

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...