Data
21 de October de 2009

El TRAM d’Alacant bat el seu rècord de viatgers en un mes i transporta a més de mig milió d’usuaris al juny

 

 

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) – TRAM Metropolità d’Alacant ha transportat el passat mes de juny en la seua Línia Alacant-Dénia a 502.842 viatgers, amb la qual cosa bat el seu rècord de passatgers en un mes, aconseguit a l’agost del passat any quan va transportar a 477.175 usuaris.

 

Estes xifres suposen un increment del 20,65% respecte a juny del 2008, quan el TRAM va moure 416.762 passatgers, 86.080 menys que el passat mes.

 

Del total de viatgers registrats al juny, 320.000 han sigut usuaris del tramvia en la zona TAM Alacant-El Campello, mentres que 182.797 han viatjat amb el servici regular que presten els trens dièsel de la Línia 9 des de Benidorm fins a Dénia i els tren-TRAM (Mercado-Creueta).

 

Per línies, la Línia 3 Mercat-Venda Lanuza ha sigut la més utilitzada, amb 232.523 usuaris (40.872 més que al juny del passat any). Li seguix la Línia 1 Mercat-Benidorm, amb 161.202 viatgers; la Línia 4 Porta del Mar-Avinguda de les nacions, amb 73.448 passatgers, i finalment, la Línia 9 Benidorm-Dénia, que ha sigut utilitzada per 35.69 persones.

 

Respecte a les estacions més transitades, la subterrània de Mercat, en el centre urbà d’Alacant, torna a ser la més concorreguda de la Línia Alacant-Dénia, amb 123.547 usuaris, la qual cosa es traduïx en 8.788 viatgers més que al juny del 2008. Li seguix l’estació de MARQ, que torna a situar-se en segona posició amb 23.101  passatgers; Benidorm, amb 20.515 usuaris, i Creueta, amb 13.408 viatgers.

 

Servicis especials Fogueres i El Discòbol en el MARQ

Els servicis especials establits per FGV – TRAM amb motiu de les festes de Fogueres han sigut, en gran manera, responsables d’estes xifres. De fet, enguany el TRAM ha ampliat els dies de servici i les freqüències de pas de les seues unitats, respecte al passat any, duplicant també unitats en hores punta. Només entre els dies 19 i 24 de juny, el TRAM havia transportat a 192.700 viatgers, un 39,76% més d’usuaris que en 2008. Este dispositiu especial de Fogueres havia posat en marxa 1.738 trens: 660 per la Líniala Línia 4 i 444 per la Línia 1.

 

A això cal sumar els servicis especials establits amb motiu de la celebració del Concurs de Castells Artificials, del 25 al 29 de juny.

 

L’exposició “La bellesa del cos. Art i pensament en l’Antiga Grècia”, mostra que acull el MARQ d’Alacant i que inclou peces d’extraordinària importància com El Discòbol de Tafaner, ha tingut molt a veure en l’increment d’usuaris de l’estació del MARQ. Es dóna la circumstància que l’estació subterrània del MARQ de la Línia Alacant-Dénia dista a escassos 50 metres del centre museístic que alberga l’exposició, la qual cosa convertix al TRAM d’Alacant en un mitjà de transport atractiu per a locals i turistes a l’hora de conéixer la mostra no sols per la seua proximitat, sinó també per la seua comoditat i rapidesa.

 

A totes estes característiques se suma l’avantatge de poder adquirir, en algunes de les estacions del TRAM, entrades combinades per a accedir a les instal·lacions del MARQ, l’Illeta dels Banyets i el Tossal de Manises (tres instal·lacions culturals de gran importància arqueològica), en virtut d’un acord aconseguit entre FGV i la Fundació de la Comunitat Valenciana MARQ.

 

En funció d’este conveni, FGV emet en les estacions de Mercat, MARQ, Porta del Mar, la Marina, El Campello, Altea i Dénia, bitllets de transport conjuntament amb entrades combinades de MARQ. Estes entrades combinades per a visitar les tres instal·lacions culturals es venen a 4 euros, preu a què se suma 1 euro del transport per a aquells usuaris de la zona TAM (des d’Alacant fins al Campello). Esta opció permet tres desplaçaments en la dita zona, vàlid durant un mes des de la data de la seua adquisició.

 

      Per als viatgers fora de la zona TAM (des del Campello fins a Dénia), al preu de l’entrada combinada se suma el preu del bitllet. En este cas, FGV entrega addicionalment dos bitllets vàlids per a la zona TAM, a fi de possibilitar els desplaçaments entre les distintes instal·lacions del MARQ.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...