Data
31 de March de 2010

El TRAM d’Alacant facilita l’aparcament junt amb les estacions per a afavorir la intermodalitat


Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV),-TRAM Metropolità d’Alacant vol fomentar l’ús del transport públic facilitant l’accés dels seus usuaris a diferents aparcaments pròxims a les estacions del tramvia en què es puga deixar el cotxe per a arribar al centre sense embossos, retards ni problemes d’estacionament.
 
Per això, TRAM ha aconseguit un acord amb el pàrquing situat en l’Avinguda dels Furs d’El Campello, a escassos 300 metres de l’estació, perquè l’establiment regale un mes d’estacionament gratuït als usuaris més fidels de FGV.
 
Per a beneficiar-se d’este acord els viatgers han de demostrar que han realitzat en un mes un mínim de 35 desplaçaments individuals amb qualsevol targeta multviaje, (sin necessitat de començar el càlcul el dia 1 de cada mes). Això sí, l’origen o destí dels trajectes haurà de ser El Campello, municipi en què està ubicat l’aparcament concertat.
 
Amb esta iniciativa el TRAM vol animar als veïns de la província a limitar l’ús dels seus cotxes particulars, sobretot a aquells que viuen en urbanitzacions i localitats que no estan pròximes a les parades de la xarxa de FGV.
 
L’oferta, vàlida fins al 31 de març de 2010, vol convéncer els veïns de l’estalvi de temps, energia i contratemps que suposa viatjar en TRAM. Així, els facilita utilitzar el cotxe només per als desplaçaments imprescindibles, en este cas fins a arribar a l’estació per a, posteriorment, aconseguir el centre de la ciutat a bord d’un mitjà de transport segur, ràpid i ecològic que els evitarà embossos i problemes d’estacionament.
 
El certificat que acredita haver realitzat 35 viatges en trenta dies per un mateix i únic viatger ho emetrà el Centre d’Atenció al Client de TRAM, ubicat en l’estació de la Marina, després de comprovar per mitjans digitals que el títol que presente el viatger ha sigut efectivament cancel·lat el número estipulat de vegades.
 
Aparcaments gratuïts
 
Cal recordeu que FGV Alacant oferix des de fa anys setanta places d’aparcament públic gratuït en el carrer Diana d’Alacant, als voltants de les parades de Lucentum i Albufereta. Este espai és utilitzat per nombrosos veïns de la zona i les urbanitzacions pròximes per a arribar amb cotxe a la xarxa ferroviària i accedir després al centre d’Alacant en este mitjà de transport públic.
 
Així mateix, la Conselleria d’Infraestructures i Transport està realitzant un estudi per a determinar aquells espais pròxims a la xarxa ferroviària i tramviària provincial en els que seria possible ampliar esta oferta d’estacionament per als usuaris de FGV.
 
L’objectiu de TRAM és que cada vegada siguen més els alacantins que adquirisquen l’hàbit d’arribar a les estacions de la xarxa amb cotxe o a peu i, des d’elles, moure’s per qualsevol de les línies que actualment presten servici en la província.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...