Data
18 de September de 2013

El TRAM d’Alacant permetrà als viatgers de l’AU enllaçar amb Benidorm de manera gratuïta a partir de matí

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i Renfe han aconseguit un acord perquè els viatgers de l’AU (Madrid-Alacant) puguen utilitzar els serveis del TRAM Metropolità d’Alacant entre Estels i Benidorm de manera gratuïta, a través d’un títol combinat que entrarà en servei des de demà.

Amb aquest acord es permet la continuació del viatge en el TRAM Metropolità d’Alacant als viatgers proveïts d’un títol de transport de Renfe per a trens de Llarga Distància i AU. El sistema de títol combinat serà semblant a l’actualment existent i en funcionament en Renfe per als trens De Rodalia.

Els títols que habiliten el viatger per a la utilització del servei combinat seran els actuals de Renfe, per als trens de Llarga Distància i Alta Velocitat del corredor Madrid-Albacete-Alacant i el Corredor Mediterrani, el qual permetrà l’obtenció del títol de transport de FGV entre les estacions d’Estels i Benidorm, si bé, en tot cas l’estació origen o destí del viatge en TRAM haurà de ser l’estació d’Estels.

Aquest acord és el primer que establix Renfe amb una altra empresa operadora per a facilitar la mobilitat dels viatgers d’Alta Velocitat. En el cas d’Alacant, el TRAM permet connectar junt amb Benidorm amb altres poblacions de la Costa Blanca com El El Campello o La Vila-joiosa.

Per a possibilitar la prestació del servei combinat, les màquines d’autovenda i canceladores en les estacions del TRAM Metropolità d’Alacant, estaran adaptades per a l’emissió i cancel•lació del títol de viatge, mitjançant la introducció manual del localitzador establit en el bitllet de Renfe per a tal fi.

L’estació d’Estels del TRAM Metropolità d’Alacant està situada a uns 300 metres de l’estació de l’AU. El temps de trajecte és d’1 hora i 12 minuts. La connexió ferroviària entre Estels i Benidorm compta amb una freqüència de pas d’un tren cada 30 minuts, des de les 5:41 hores i les 21:41 hores.

Entre Alacant i Benidorm el TRAM compta amb 28 parades o possibles destins per als viatgers de l’AU, mentres que la connexió amb platja de Sant Joan a través de Línia 4 amb 16 parades.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...