Data
20 de October de 2010

El TRAM i l’Ajuntament d’Alacant acosten als majors a les localitats turístiques de la província

 
 visita al tram usuarios centro tercera edad
 
 
Más de 1.200 veïns d’Alacant han gaudit en les últimes setmanes d’alguna de les visites organitzades per TRAM Metropolità d’Alacant en col·laboració amb la Regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament d’Alacant, dirigides als usuaris dels centres de la Tercera Edat del municipi.
 
 
Benidorm, lloc triat cada any per milers de turistes nacionals i estrangers per a passar les seves vacances, és també la destinació preferida pels usuaris dels Centres de Majors del municipi d’Alacant que realitzen excursions en TRAM.
 
 
El diumenge 11 de juliol, un grup de veïns del barri alacantí de Juan XXIII va realitzar l’última de les visites previstes dintre de la primera etapa d’aquest programa per a l’any 2010. El pròxim mes de setembre, el TRAM reprendrà aquestes excursions divulgatives i lúdiques dirigides als majors del municipi d’Alacant.
 
 
El programa oferix als majors la possibilitat de beneficiar-se, entre els mesos d’abril i octubre, d’aquestes visites que recorren el litoral nord de la província i gaudir gratuïtament d’un dia replet d’activitats.
 
 
A més, de fomentar la convivència i l’envelliment actiu, i mostrar els múltiples atractius turístics de la Costa Blanca, la iniciativa pretén que els participants coneguin els serveis de FGV i es familiaritzin amb l’ús d’aquest transport públic.
 
 
Nova visita a Teulada
 
 
En tot just dos mesos i mig, -del 28 d’abril al 11 de juliol- vint-i-cinc grups procedents d’altres tants centres han participat en un programa que aquest any, com novetat, ha incorporat una nova excursió fins a Teulada i un recorregut guiat per aquest municipi que, en 2010, celebra el VI centenari de la visita de San Vicente Ferrer a la localitat, una estada durant la qual se li atribuïxen diferents miracles
 
 
Els grups de visitants estan generalment formats per unes 45 persones encara que, en ocasions, se superen les 80. En total, dotze grups van triar Benidorm com objecte de la seva visita, deu van optar per Teulada, mentre que Gata de Gorgos, La Vila Joiosa i Terra Mítica van rebre respectivament a un dels grups de pensionistes que viatgen amb TRAM.
 
 
Les excursions inclouen el trasllat des del Centre de Majors fins a l’estació de Mercat; desdejuni i menjar; així com la realització de diferents rutes guiades en les quals els pensionistes poden conèixer el casc històric de les citades localitats i d’unes altres com Altea o Denia, i llocs d’interès com el Museu de la Xocolata de La Vila o la fàbrica de guitarres de Gata.
 
 
Quan finalitzi l’any, més de 1.500 persones hauran gaudit d’aquest programa que TRAM desenvolupa amb l’Ajuntament d’Alacant des de fa una dècada i que cada temporada té una major acceptació el que ha fet necessari augmentar el nombre de grups que es beneficien d’aquesta proposta.
 
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...