Data
17 de November de 2013

El TRAM Metropolità d’Alacant facilita als seus usuaris el desplaçament a mig centenar de platges de la província

 Més de vint baixadors i parades de la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) permeten accedir fàcilment a mig centenar de platges alacantines gràcies al TRAM Metropolità d’Alacant, el mitjà de transport més sostenible i còmode per a accedir a algunes de les millors cales i arenals de la Costa Blanca.

Els usuaris de FGV poden utilitzar aquest servei per a arribar pràcticament a peu de platja en les localitats d’Alacant, El El Campello, La Vila, L´Alfás del Pi, Altea i Dénia. En el cas d’altres poblacions, com Benidorm, Finestrat o Calp, les estacions del TRAM estan un poc més apartades de la costa encara que comunicades amb aquesta per altres transports urbans.

En la província, trens i tramvies circulen durant diversos quilòmetres a escassa distància del mar. El TRAM és el mitjà de transport més segur i respectuós amb el medi ambient que poden utilitzar els ciutadans per a passar una jornada playera i una opció interessant per a descobrir els encants turístics de la Costa Blanca.

Per exemple, els tramvies de la Línia 4 tenen parada en diferents punts pròxims al mar en la zona de l’Albufereta, Cap de les Hortes i platja de Sant Joan.

Els usuaris que vullguen arribar a l’arenal de Muchavista han d’agafar la Línia 3 que va al El Campello i que recorre la primera línia de platja amb baixadors en el mateix passeig marítim com els de Carrabiners, Muchavista i Els Llances.

Tramvies a doble composició

La resta de platges d’El El Campello també estan ben comunicades gràcies a la xarxa del TRAM i les parades de la Línia 3. Les cales del nord d’aquest municipi estan a pocs metres dels baixadors de Poble Espanyol, Amerador, Cala Piteres o Venda Lanuza.

A fi d’evitar les aglomeracions pròpies de l’estiu i facilitar els desplaçaments dels usuaris del TRAM, els tramvies de la Línia 3 són a doble composició els caps de setmana i, en concret, durant les hores de major afluència de passatgers. A més, també entre setmana, durant les hores més transitades, es reforça la mateixa línia amb tramvies a doble composició sent molt probable que açò succeïsca els dijous i divendres a la vesprada, els dies de major moviment per la xarxa del TRAM.

Ja en la Línia 1, es pot accedir a les platges i cales del terme municipal de La Vila que amaga també bells racons costaners accessibles en TRAM des del baixador de Paradis o des de les dues estacions ubicades en el nucli urbà (La Vila Joiosa i Creueta).

A partir d’ací, els tren-TRAM s’allunyen de la costa per a aconseguir la Cala Finestrat, la ciutat de Benidorm i L´Alfàs del Pi per la seua zona interior.

En les proximitats de la platja de L´Albir, els trens de la Línia 9 s’aproximen de nou al mar. Les estacions l’Albir, Altea, Garganes i Cap Negret oferixen un accés fàcil a totes les platges d’aquesta zona. A partir d’ací, la traçada gira de nou cap a l’interior per a sortejar els penya-segats i arribar a Calp per la seua cara interna.

El TRAM inicia des d’aquesta localitat un recorregut per diferents poblacions com Benissa, Gata de Gorgos o Teulada. Des d’aquesta última estació un servei d’autobús urbà unix les instal•lacions de FGV amb les cales i platges de Moraira. Finalment, el TRAM arriba a l’estació de Dénia, en la que acaba el seu recorregut a escassos metres del port i del seu magnífic litoral d’aigües cristal•lines.

La millor forma de descobrir la Costa Blanca

El TRAM és una de les millors i més originals formes de descobrir els encants de la Costa Blanca, no sols les seues platges, sinó també l’oferta cultural, gastronòmica o d’oci d’algunes dels seus més importants localitats turístiques. Per això, FGV invita a descobrir la costa nord d’Alacant aprofitant la xarxa del TRAM Metropolità d’Alacant en un viatge relaxat, tranquil i còmode que permet gaudir de l’entorn sense preocupar-se del tràfic, l’aparcament, els embossos, el cost de peatges i gasolina o les multes i problemes de seguretat de les carreteres.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...