Data
22 de August de 2011

El TRAM porta als alacantins a Lucentum perquè disfruten amb el cicle musical gratuït de sarsuela

TRAM Metropolità d’Alacant és la forma més còmoda perquè els aficionats al denominat gènere xic s’acosten a partir d’esta nit al recinte de Lucentum a disfrutar del cicle gratuït de sarsuela programat per la Diputació Provincial d’Alacant.

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) col·labora un any més amb els espectacles que la institució organitza en el jaciment de Lucentum (Tossal de Manises) i que del 17 al 21 d’agost tindran com a protagonistes a diverses corals i penyes de la Comunitat Valenciana, que posaran veu i música a llibrets tan coneguts com “Els Clavells”, “La purna de Chapi”, “Gegants i Capgrossos”, “Aigua, esponjats i aiguardent” o “La llegenda del bes”.

Els assistents a estes cites compten amb el TRAM com el millor mitjà de transport per a arribar al recinte històric i, del dijous 18 al dissabte 20 d’agost, també per a realitzar el viatge de volta gràcies als servicis del Tramnochador que funcionen tota la nit.

Els cicles de Lucentum, organitzats cada estiu per la Diputació, reben des de fa anys el suport promocional de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV). El TRAM recolza amb això l’activitat cultural desenvolupada en la província i fomenta l’ús del transport públic per a acudir als llocs d’oci.

La Diputació posa a la venda passes para a estos espectacles a preus assequibles i, en el cas del cicle de sarsuela, l’entrada és gratuïta fins a completar l’aforament del local, que és d’unes mil dos-centes persones. Per a evitar aglomeracions i problemes d’aparcament, la millor opció és arribar fins al recinte en el TRAM.

Tres baixadors pròxims al recinte
El baixador d’Albufereta, en el que tenen parada les Línies 3 i 4, és el més pròxim al jaciment històric en què es desenvolupen totes estes actuacions. Les estacions de Lucentum –amb parada dels trens de L-1, L-3 i L-4-, així com les de Sergio Cardell o Miriam Blasco –amb parada dels tramvies de la L4- també estan situades a poca distància del punt triat per a ubicar l’escenari.

El TRAM Metropolità d’Alacant, va iniciar este servici especial el passat 30 de juny i ho mantindrà operatiu fins al 3 de setembre durant totes les nits de dijous, divendres i dissabte.

Per primera vegada, este estiu FGV obrirà les tres estacions subterrànies de MARQ, Mercado i Luceros en les nits estivals per a atendre millor les necessitats dels usuaris del Tramnochador.

El Tramnochador funciona entre Luceros i les localitats d’El El Campello (L-3), Benidorm (L-1) o platja de Sant Joan (L-4) amb parada en les diferents estacions i baixadors d’estos trajectes.

Concretament, els tramvies de la L-4 (Luceros -Pl. La Corunya) circulen en ambdós sentits amb freqüències d’entre 30 i 60 minuts, entre les 23:00 hores i les 6:00 h aproximadament, fins al restabliment de la línia regular del matí.

Els tramvies de la L-3 (Luceros -El El Campello) tenen la mateixa freqüència i també dóna servici durant tota la nit fins que es reinicie el servici regular.

D’altra banda, dos trenes-TRAM nocturns cobrixen el trajecte entre Luceros i Benidorm les nits dels dijous, divendres i dissabtes amb eixida a les 23:19 h i a l’1:19 hores des del centre de la capital. En sentit invers, FGV ha habilitat altres dos composicions amb eixida de Benidorm a l’1:13 h i a les 3:13 hores.

Des de 1988, FGV oferix servici en les matinades de cada cap de setmana estival servicis nocturns dels seus trens que permeten als usuaris desplaçar-se als principals nuclis de diversió nocturna sense necessitat d’utilitzar el vehicle particular.

Per a consultar els horaris, FGV posa al servici dels seus usuaris la web www.tramalicante.S’i el telèfon d’atenció al client 900 72 04 72. A més hi ha informació detallada del pas de tots els trens en les parades i trens de la xarxa TRAM.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...