Data
11 de December de 2009

El TRAM repartirà al setembre entre els seus usuaris 2.000 botiges de l’exposició que alberga l’estació de Mercat

 

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) –TRAM Metropolità d’Alacant repartirà entre els seus usuaris els 2.000 botiges de l’exposició que alberga l’estació de Mercat d’Alacant, coincidint amb el seu desmantellament el pròxim mes de setembre.

L’exposició, de l’artista valencià Nacho Murillo, va ser inaugurada el passat mes de juny coincidint amb les festes de Fogueres, per la qual cosa és el tercer any consecutiu que FGV organitza una mostra en els amplis espais d’esta parada en la seua aposta per acostar la cultura als seus viatgers.

 

La mostra ‘Botiges’ consistix en la instal·lació de 2.000 botiges de la terrisseria La Coma pels diversos escenaris de l’estació subterrània, amb la qual cosa l’artista pretén realitzar un original homenatge a la funcionalitat, disseny i estètica d’esta peça, més concretament a la botija fabricada en agost i als professionals d’este gremi.

 

L’acumulació, les diverses formes d’apilar i ordenar i la complexa relació entre continent i contingut són alguns dels temes d’esta instal·lació.

 

Nascut a València en 1958, Nacho Murillo ha compaginat els seus estudis de Medicina amb treballs sobre pintura en l’estudi de Miquel Vaquer. Al llarg de la seua carrera artística ha desenrotllat una polifacètica activitat professional com galerista, antiquari, pintor i dissenyador de mobles i objectes per a l’empresa Woodword and Lothrop de Nova York.

 

Murillo ha estat al capdavant de la galeria valenciana La Finestra durant cinc temporades i les seues exposicions han viatjat des del Cercle de Belles Arts de València, el Palau de la Música i UNICEF fins a la Fira d’Interart o la Fira Arc de Madrid, en la que ha exposat durant huit edicions amb la Galeria La Nau de València. La seua obra es troba en nombroses col·leccions privades i institucionals com el Museu Thyssen o el Reina Sofía, i en diverses ciutats nord-americanes i europees, com Lisboa o Gant, a Bèlgica.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...