Data
24 de September de 2014

El TRAM supera els 65.500 usuaris procedents de l’AVE Madrid-Alacant

Els usuaris de l’AVE Madrid-Alacant que han viatjat de manera gratuïta pel TRAM Metropolità darrere d’arribar a la capital va superar el passat 18 de juny, primer aniversari del seu servei comercial, el número de 56.500, la qual cosa suposa una mitja diària de 180 persones, gràcies a l’acord aconseguit entre Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i Renfe que permet que els viatgers dels trens d’alta velocitat i Llarga Distància puguen utilitzar de manera gratuïta els serveis del tren-TRAM i tramvia fins a Benidorm.

Els mesos amb major moviment han sigut els d’estiu, en concret el d’agost, amb 9.272 viatgers, i el de juliol, amb 9.159 clients.

L’objectiu d’aquest acord és facilitar l’enllaç entre els mitjans de transport que oferix RENFE i el TRAM perquè els viatgers de l’AVE puguen arribar al seu destí combinant ambdós serveis de transport, igual que amb Proximitats. Els títols que habiliten el viatger per a la utilització del servei combinat són els actuals de RENFE, per als trens de Llarga Distància i Alta Velocitat del corredor Madrid-Albacete-Alacant i el Corredor Mediterrani.

Per a la prestació del servei combinat, FGV ha instal•lat màquines d’autovenda i canceladoras en les estacions del TRAM que permeten l’emissió i cancel•lació del títol de viatge, bé mitjançant la lectura del codi de barres del títol de transport emés per RENFE.

Connexió amb Benidorm cada 30 minuts

L’estació d’Estels del TRAM d’Alacant està situada a uns 300 metres de l’estació de l’AVE. El temps de trajecte és d’1 hora i 12 minuts. La connexió ferroviària entre Estels i Benidorm compta amb una freqüència de pas d’un tren cada 30 minuts, des de les 5:41 hores i les 22:11 hores.

Entre Alacant i Benidorm el TRAM compta amb 28 parades o possibles destins per als viatgers de l’AVE mentres que la connexió amb platja de Sant Joan a través de Línia 4 amb 16 parades.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...