Data
01 de September de 2011

El TRAM va tindre al juliol 700.000 usuaris i va batre el seu rècord històric a Alacant per segon mes consecutiu

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va tindre el passat mes de juliol prop de 700.000 usuaris a Alacant. TRAM Metropolità d’Alacant va batre per segon mes consecutiu el rècord de transport de viatgers registrat en tots els anys d’història de la xarxa provincial alacantina.

FGV és el mitjà de transport que tria cada vegada un nombre més gran de veïns, turistes i de jóvens que a l’estiu utilitzen els servicis nocturns del Tramnochador per a realitzar els seus desplaçaments per la província.

Al juny, el TRAM va comptabilitzar 653.470 usuaris, la xifra més alta registrada fins llavors. Este rècord ha tornat a superar-se al juliol amb quasi 50.000 viatgers més.

En el que va d’any, el TRAM ha transportat ja a més de 3.600.000 viatgers que han triat este mig com una alternativa, còmoda, ràpida i segura de mobilitat.

Quant al trànsit de viatgers per estacions Luceros és, des de la seua obertura al juny del 2010, la preferida dels clients del metropolità. La contínua afluència de passatgers per estes instal·lacions va permetre que fluix els primers dies d’agost es registrara el viatger un milió de les estació, amb poc més d’un any d’existència.

Al maig, juny i juliol, l’estació de Luceros ha registrat xifres de passatgers superiors als cent mil viatgers mensuals. Les persones que passen per esta estació són, no obstant, prou més si es comptabilitzen també els que arriben al centre en TRAM.

Viatgers de FGV a Alacant
FGV gestiona en la província d’Alacant un total de quatre línies, a més del servici llançadora 4 L. Les quatre línies del TRAM han experimentat un increment continu de viatgers en els últims mesos, però són les Línia 4 i Línia 3 –Servides ambdós per tramvies- les que han tingut un augment més significatiu de viatgers, de més d’un 60 per cent en el primer cas i un 30 per cent en el segon.

A este creixement ha contribuït, l’ampliació de la xarxa amb nous recorreguts, estacions i baixadors, la millora del servici amb millor freqüència de pas, l’augment de la capacitat de les composicions, així com el convenciment dels viatgers dels avantatges d’utilitzar un transport còmode, segur i respectuós amb el medi ambient.

El TRAM és a més, un mitjà magnífic per a descobrir els encants de la província d’Alacant, i així s’està encarregant de promocionar-ho enguany l’empresa en col·laboració amb els hostalers, ajuntaments i institucions de diferents localitats.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...