Data
23 de December de 2009

El Tramnochador d’Alacant transporta en horari nocturn a més de 58.000 viatgers este estiu

 

El Tramnochador ha transportat este estiu a 58.365 viatgers en horari nocturn, la qual cosa suposa un increment d’usuaris del 33,12% respecte al passat estiu, quan van viatjar 42.903 passatgers.

 Estes xifres posen en relleu que cada nit de dijous, divendres i dissabte –Dies en què ha prestat servici el Tramnochador-, una mitjana d’1.800 usuaris han fet ús del servici públic del Tramnochador.

 

Per mesos, és agost el que més passatgers han fet ús d’este servici, amb 29.849 usuaris transportats, seguit del mes de juliol, amb 22.572 viatgers. Finalment, en el mes de setembre el Tramnochador ha transportat a 5.944 usuaris, encara que durant este mes el servici s’ha prestat fins a dissabte passat, 12 de setembre.

 

El Tramnochador s’ha convertit així en un mitjà de transport públic fonamental per a reduir els desplaçaments nocturns per carretera en vehicle particular, ja que més de 5.000 persones ho han utilitzat cada cap de setmana per a dirigir-se a les zones d’oci de la província d’Alacant.

Per parades, Porta del Mar i el baixador de Camp de golf han sigut les més transitades, coincidint amb les principals àrees d’oci i diversió de la província. A més, dels tres dies que ha prestat servici el Tramnochador este estiu, és el dissabte el que registra una major afluència d’usuaris. Respecte als horaris, la franja que va de les 23:00 a l’1:00 és la de major concurrència de viatgers.

 

Ampliació de freqüències

El Tramnochador, que enguany ha ampliat freqüències i servicis, es va posar en marxa el passat 2 de juliol i ha prestat servici fins al passat 12 de setembre els dijous, divendres i dissabte, entre entre Porta del Mar – El Campello- Benidorm i Porta del Mar – Av. Nacions.

 

FGV ha establit servicis nocturns que han partit des de Porta del Mar en direcció al Campello fins a les 4:55. Els usuaris que han volgut traslladar-se fins a La Vila i Benidorm han tingut dos unitats amb eixides a les 23:25 i 0:55.

 

En sentit contrari, un tramvia ha partit cada dijous, divendres i dissabte des del Campello cap a Porta del Mar des de les 22:42 i fins a les 5:22. Esta última unitat ha circulat amb destí Mercat, amb arribada a esta estació a les 5:47. Els viatgers que s’han traslladat des de Benidorm i La Vila fins a Alacant han disposat de dos unitats amb eixida des de l’estació de Benidorm a les 0:53 i 2:23.

 

Per als residents en la zona de platges d’Alacant, FGV ha establit servicis nocturns des de Porta del Mar fins avinguda de les nacions a partir de les 22:50 i fins a les 5:20. En sentit contrari, un tramvia ha partit des d’avinguda de les nacions a les 22:53 i fins a les 5:53.

 

Promoció

Per a la seua promoció, FGV ha posat en marxa este estiu una innovadora campanya en pubs i establiments hostalers de la província d’Alacant per a acostar els seus servicis als potencials clients i informar dels avantatges d’este servici, com evitar problemes d’aparcament, multes per alcoholèmia i embossos.

 

Així, FGV ha distribuït 20.000 fullets informatius entre els establiments hostalers i pubs per a fomentar entre els jóvens alacantins l’ús d’este servici i reduir este estiu els desplaçaments nocturns per carretera.

 

A més, esta campanya s’ha completat amb l’entrega de premis a 25 participants de la seua xarxa social en Facebook (www.facebook.com/tramnochador) en els cinc sortejos setmanals que s’han realitzat. Els premiats han rebut dos entrades per a algun dels parcs temàtics de Benidorm, targetes de FGV amb viatges gratuïts per a viatjar en el TRAM, així com una variada selecció de regals “pensats especialment per a vetladors”.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...