Data
10 de May de 2012

Els participants en la XVI Marxa Ferroviària recorren la distància que separa Dénia i Alacant junt amb el TRAM

 

caminataMig centenar de participants en la XVI Marxa Ferroviària entre Dénia i Alacant, organitzada per l’Associació Cultural Ferroviària Mascarat, han recorregut a peu els 105 quilòmetres que separen les estacions del TRAM Metropolità d’Alacant de Dénia i de la Marina, en la capital alacantina.

Els senderista van començar la marxa el divendres 4 de maig, cap a les 22:00 hores, en les instal·lacions de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) de Dénia i van acabar aproximadament 24 hores més tard en les dependències de la Marina, seu emblemàtica de l’empresa en la capital alacantina. La prova se celebra cada any al maig, coincidint a fi de setmana de lluna plena perquè la marxa nocturna es faça amb major facilitat.
 
El traçat de FGV marca cada any este recorregut que discorren en bona part dels seus trams per camins que discorren junt amb el traçat de la xarxa del TRAM i que permeten disfrutar de magnífiques vistes de la costa i la muntanya alacantina i d’alguns dels paratges més impressionants de la província.
 
La marxa va sorgir com a homenatge a la figura dels peons de via, una antiga categoria ferroviària encarregada de mantindre lliures i netes d’obstacles les vies del ferrocarril. Estos vigilants de les vies recorrien el traçat abans que circulara el primer tren del dia per a comprovar que estigueren en bon estat.
 
Els participants en esta marxa no competitiva han de tindre un nivell mig-alt de forma física sobretot per la distància han de recórrer. En tot cas, el grup va acompanyat per un vehicle de suport i avituallament per a portar els embalums i ajudar els participants.
 
D’altra banda, els participants també tenien oportunitat de realitzar només un tram de la marxa i retirar-se en alguna de les estacions del TRAM que hi havia al llarg del recorregut, ajustant la marxa a la seua preparació física.
 
Com cada any, la inscripció en la marxa incloïa regals, sopar, beguda, camió per a portar motxilles, furgoneta de suport, massatgistes, servici medique, segur, desdejuni, esmorzar, berenar i molta diversió i esforç.
 
En l’arribada a la meta, ubicada en l’estació de la Marina, s’ha repartit una merescuda berenar entre els participants.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...