Data
31 de July de 2014

Els tramvies del TRAM d’Alacant circularan a doble composició el Dia de la Santa Faç

El TRAM Metropolità d’Alacant ha programat tramvies a doble composició des de primera hora del matí del dia 1 de maig, festivitat de la Santa Faç, per a facilitar una major comoditat a totes aquelles persones residents en la província en el seu desplaçament a la capital per a participar en la tradicional romeria fins al famós monestir situat a huit quilòmetres del centre del municipi.

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) preveu que, des de les 5 fins a les 7 hores del matí, es produïsquen el nombre més gran de desplaçaments de milers d’alacantins de tota la província que viatjaran fins al centre de la ciutat per a formar part de la marea humana que a peu es desplaça fins a la Santa Faç. Habitualment, moltes persones realitzen els seus viatges en transport públic per a descansar i guardar forces per a la posterior caminada fins al monestir.

L’estació més pròxima al punt d’inici de la romeria, la Cocatedral de Sant Nicolau de Bari, és la subterrània de Mercat. Per a la tornada, les estacions més pròximes són Camp de golf, Costa Blanca i les situades en el litoral de Sant Joan i Muchavista.

La tornada als pobles de la província després de la romeria es cobrirà amb el servei habitual del TRAM, també amb composicions dobles, atesa que l’arribada a la capital sempre es realitza de manera escalonada, al contrari que en l’anada, en la que tots els romers caminen junts.

La Santa Faç

El monestir de la Santa Faç és un monestir de monges clarisses de clausura on es conserva una relíquia que, segons la tradició, hauria sigut un dels plecs del drap amb què una dona va netejar la cara de Crist camí del Calvari. Al voltant del dit edifici religiós es va configurar una pedania que pertany majoritàriament al terme municipal d’Alacant

La romeria al monestir de la Santa Faç té més de cinc segles d’antiguitat. Es recorren els huit quilòmetres que unixen la Cocatedral de Sant Nicolau de Bari, punt de partida, fins a l’arribada al monestir, a fi de venerar el llenç en què està plasmada la imatge de la “faç” de Crist arreplegada per la Verónica. Al llarg de la dita romeria, realitzada per desenes de milers de persones, es resa el viacrucis i és típica la “paraeta” en la que es prenen rosquilles i mistela.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...