Data
17 de December de 2010

Els veïns d’Alacant poden visitar fins al diumenge l’exposició de Carratalá en l’estació de Mercat

L’exposició “Dibuixos-Selves” del pintor valencià Calo Carratalá romandrà en l’estació de Mercat del TRAM Metropolità d’Alacant fins al diumenge 19 de setembre. Els veïns d’Alacant que encara no s’hagin acostat a contemplar aquests impressionants dibuixos tenen encara uns dies per a acudir a les instal·lacions subterrànies de FGV i admirar les obres.

 

La mostra, inaugurada el 21 de juny pel conseller d’Infraestructures i Transport, Mario Flores, es compon de dibuixos de diferents paisatges de la selva amazónica realitzats per Carratalá en els seus viatges a Equador i El Perú.

 

“Dibuixos-Selves” és una exposició d’obres de gran format, que exhibeixen la naturalesa frondosa amb traços gruixuts sobre llenços de més de tres metres, mupis il·luminats i panells que arriben a els vuit metres de llarg.

 

Carratalá va realitzar aquests dibuixos expressament per a l’estació de Mercat, pel que es fonen i integren a la perfecció en l’arquitectura d’aquest espai. En això ha tingut molt a veure la tècnica emprada -traços negres realitzats amb llapis grassos sobre un fons blanc- amb el que s’ha assolit un to uniforme amb les parets de Mercat.

 

L’exposició conjuga l’arquitectura popular dels palafits, habitatges de fusta construïdes sobre l’aigua, i l’arquitectura urbana i moderna de l’estació de FGV. Segons va explicar el propi pintor el dia de la inauguració, també vol ser una metàfora del trànsit, que en un cas es fa per canals d’aigua i en el cas del TRAM es fa sobre rails.

 

Artista valencià

 

Calo Carratalá és un reconegut artista valencià que, al llarg de la seva carrera professional, ha exposat en solitari en més de trenta ocasions per tota la geografia espanyola i ha participat en més de 85 mostres col·lectives a Espanya, Alemanya, Itàlia, Portugal i Xina.

 

Aquest pintor ha estat becat i premiat en més de trenta ocasions i ha exposat en sales de tot el país, però sobretot en la província que li va veure néixer i llicenciar-se en Belles Arts, València. Les seves obres han arribat en quatre ocasions a Itàlia en exposicions col·lectives organitzades a Roma i Milà, també ha exposat en la Berlin Kunstprojekt Gallery i en la Fira d’Art Contemporani de Pequín.

 

Des de la seva implantació a Alacant, FGV desenvolupa iniciatives culturals, lúdiques, educatives o d’altra índole perquè el projecte TRAM no només és una aposta per urbanitzar i modernitzar la ciutat, sinó que també és un important promotor d’oci i actes lúdics per a tota la família.

 

L’espai expositiu de l’estació de Mercat del TRAM és el qual més hores roman obert al públic en la ciutat d’Alacant. Les mostres que se situen aquí poden visitar-se tots els dies entre les 5:44 i les 23:18 hores, durant les gairebé 18 hores que està oberta al públic l’estació. Durant aquest temps milers d’usuaris contemplen cada dia les manifestacions artístiques que alberga aquesta peculiar sala d’exposicions.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...