Data
22 de January de 2021

Ferrocarrils de la Generalitat facilita l’ús de targeta de crèdit per a realitzar pagaments a l’interior dels trens i tramvies

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha ampliat la possibilitat de pagament amb targeta de crèdit per a aquelles persones viatgeres que accedisquen sense títol de transport als trens i tramvies de València i Alacant, o se’ls impose un suplement per aquest mateix motiu.  

Aquesta mesura s’emmarca dins de la millora de processos de caràcter preventiu  i que s’apliquen com a conseqüència de la situació actual provocada per la pandèmia de COVID-19.
 
El personal de l’empresa pública dedicat a labors de control i intervenció  en Metrovalencia i TRAM d’Alacant disposa d’un dispositiu portàtil que permet la venda a través de targeta de crèdit. 
 
Aquest dispositiu de pagament compta amb un lector de targetes de crèdit que s’associa al TPV Mòbil mitjançant tecnologia Bluettooh. Disposa d’un teclat numèric de 16 tecles, a més d’una pantalla per a indicar missatges.
 
L’objectiu d’aquesta mesura, que va començar a aplicar-se aquest estiu en Metrovalencia i ara es generalitza en el TRAM d’Alacant, és reduir al màxim l’ús dels diners. No obstant això, el pagament en metàl·lic per a aquesta mena d’incidències segueix autoritzat.
 
Pagament amb targeta en estacions i màquines  
 
Al seu torn, des de finals del passat mes de juliol aquest sistema de pagament ja està en servei en les taquilles de les principals estacions de Metrovalencia, en els Espais de Colón, Xàtiva i Benimaclet i Punts del Client d’Àngel Guimerà, Mislata i Empalme.
 
En el TRAM d’Alacant la mesura es va aplicar amb anterioritat en les taquilles de les estacions més concorregudes de la xarxa com a Luceros, Mercado o Benidorm. 
 
En les màquines d’autovenda també  existeix aquesta possibilitat de pagament amb targeta de crèdit, tant a València com a Alacant.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...