Data
02 de July de 2021

Ferrocarrils de la Generalitat incorporarà a 30 nous treballadors en els tallers de Metrovalencia i el TRAM d’Alacant a través de Labora

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) incorporarà de manera progressiva a 30 nous treballadors en els tallers de Metrovalencia i el TRAM d’Alacant per mitjà de Labora, Servei Valencià d’Ocupació i Formació.

Està previst que el total dels treballadors s’incorpore als tallers d’FGV abans que finalitze el mes de maig, després de realitzar la formació obligatòria que requereix l’empresa pública per a exercir funcions en aquestes instal·lacions.
 
Per a poder optar és imprescindible que les persones estiguen donades d’alta en Labora. Aquest procediment pot fer-se a través d’aquest Punt Labora, mitjançant l’enllaç de “cita prèvia primera inscripció” (https://puntlabora.gva.es/citaprev/inscripcion?lang=es), a través l’App de Labora (GVA PuntLABORA) o bé trucant al telèfon d’informació de la Generalitat: 012 / 963866000. 
 
Així mateix, Labora disposa d’un videotutorial amb passos per a realitzar la primera inscripció (https://youtu.be/5sgu74u3dke) i per a reactivar la demanda (https://youtu.be/arrnzehpshw). Una vegada sol·licitat, el Espai Labora contacta amb la persona interessada per a atendre-li al més prompte possible. Aquesta informació també es troba disponible en la web (http://www.labora.gva.es/es/ciutadania/busque-ocupacio/pasos-previos-a-la-busqueda/informacio-general).
 
La directora gerent de FGV, Anaïs Menguzzato, ha anunciat la materialització d’aquest conveni després de reunir-se de manera telemàtica amb Rocío Briones, directora general d’Ocupació i Formació de Labora.
 
A més, amb l’objectiu de reforçar el departament de tallers, de manera complementària, FGV ha incorporat aquesta mateixa setmana a deu nous treballadors provinents de la borsa de treball de l’Oferta d’Ocupació Pública de 2020. Aquests deu treballadors són el total de persones de la categoria de tallers que van accedir a la bossa en l’últim procés d’ocupació pública. 
 
La planificació d’incorporació de personal per a tallers es completa així mitjançant l’Oferta d’Ocupació Pública de 2020, la borsa d’ocupació temporal i el conveni tancat amb Labora que dona resposta a la necessitat de comptar amb més treballadors en aquesta àrea de l’empresa, i que s’ha accelerat en els últims mesos, a causa de la crisi de la COVID-19 i a la dificultat de contractar més personal. 
 
Com ha explicat la directora gerent de FGV, Anaïs Menguzzato, des del començament de la crisi sanitària, “l’empresa ha centrat tots els seus esforços a garantir la qualitat del seu servei, arribant al límit de les seues capacitats de personal i material i utilitzant fins i tot unitats de reserva”. “Tots els trens estan en les vies i anem al 100% de la nostra capacitat”, ha recordat Menguzzato. 
 
“Després de mesos de treball al límit de les nostres capacitats, és imprescindible fer tasques de manteniment en algunes unitats per a garantir la qualitat i la seguretat del servei i passar les corresponents revisions periòdiques que dicta la normativa ferroviària”, ha explicat la directora gerent de FGV.
 
Així mateix, Anaïs Menguzzato ha volgut agrair una vegada més la “predisposició i el gran esforç” de tots els treballadors de l’empresa pública i, en concret, dels treballadors dels tallers de Metrovalencia i del TRAM d’Alacant durant la crisi de la COVID-19 per a garantir el servei durant el confinament i en els posteriors mesos de pandèmia. 
 
Modificació d’horaris
 
Per a realitzar les citades tasques de manteniment que garantisquen la qualitat i la seguretat del servei i amb la finalitat de passar les corresponents revisions periòdiques que dicta la normativa ferroviària, FGV ha hagut de modificar els horaris de circulació de Metrovalencia.
 
Perquè els citats treballs de manteniment interferisquen el menys possible en el servei, l’empresa preveu que aquesta modificació es concentre als trens que realitzen trajectes de reforç i en recorreguts en els quals és possible fer transbord per a reduir temps d’espera i que la freqüència de pas es veja el menys afectada possible. 
 
Gràcies al reforç de més de 40 persones treballadores a la plantilla de tallers de Metrovalencia, segons les actuals previsions de FGV, aquesta modificació puntual dels horaris no s’allargarà més enllà del mes de juliol a València. 
 
Els horaris actualitzats es podran consultar en la web de Metrovalencia (https://www.metrovalencia.es/page.php) i en l’app oficial. En el cas del TRAM d’Alacant no està prevista cap modificació del servei. 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...