Data
08 de September de 2021

Ferrocarrils de la Generalitat realitza pràctiques formatives amb els parcs de bombers d’Alacant i Sant Vicent del Raspeig

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) col·labora amb els parcs d’Alacant i Sant Vicent del Raspeig, pertanyent al Consorci Provincial de Bombers, en les jornades de formació pràctica i teòrica sobre les instal·lacions de línia aèria i catenària del TRAM d’Alacant.

Aquests cursos estan organitzats per FGV, a través de la unitat de Seguretat i Protecció Civil, i tenen com a finalitat que els diferents organismes que intervenen en una emergència disposen de la destresa i dels coneixements necessaris per a intervindre de manera segura i amb la màxima eficiència.
 
Aquestes jornades formatives s’imparteixen sota el nom de “Elements bàsics d’electrificació ferroviària” i són impartides pel servei d’electrificació d’FGV a Alacant. En els cursos celebrats del 7 de maig a l’11 de juny, en les instal·lacions de Tallers i Cotxeres del Campello han participat uns 100 bombers dels diferents parcs.
 
En la part teòrica es donen a conéixer nocions bàsiques dels elements que componen el sistema d’electrificació ferroviària i es presta especial atenció als regs derivats davant una intervenció d’emergència i les seues conseqüències, mentre que en la part pràctica es mostren les mesures de seguretat necessàries per a una realitzar intervenció segura.
 
Aquest tipus de pràctiques estan incloses en el pla de formació a organismes externs per a situacions d’emergència tal com està establit en els Plans de Autoprotecció d’Alacant i València d’FGV. La col·laboració dels diferents cossos de bombers i policies (nacional, autonòmica i local), Guàrdia Civil, Emergències i Protecció Civil és constant al llarg de l’any, com demostra la participació habitual de tots ells en els diferents simulacres, cursos i visites tècniques que s’organitzen.
 
 
 
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...