Data
03 de January de 2021

Ferrocarrils de la Generalitat recupera el servei de l’estació de l’Alfàs del Pi del TRAM d’Alacant el pròxim 6 d’octubre

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) obrirà de nou al públic dimarts que ve 6 d’octubre l’estació de l’Alfàs del Pi del TRAM d’Alacant, una vegada completades les obres de remodelació i adequació d’andanes que s’han estat executant en aquesta estació.  

 
L’estació, pertanyent a la Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d’Alacant  va quedar fora de servei el passat 31 de juliol  com a conseqüència de les obres que FGV realitza en aquestes i altres parades per a adequar les andanes i accessos als nous trens duals.  
 
Malgrat l’obertura al públic, les obres continuaren sense que les mateixes impedisquen l’accés de les persones usuàries a les instal·lacions, per la qual cosa s’han instal·lat tarimes provisionals adaptades a l’altura dels trens actuals i per a l’accés de persones de mobilitat reduïda, i que romandran fins a la posada en servei dels nous trens duals.    
 
A partir del 6 d’octubre s’inicien els treballs en l’estació d’Altea i a partir del 14 d’octubre en el baixador del Albir pertanyent al municipi de l’Alfàs del Pi. Aquestes actuacions no tenen afecció al servei comercial que es presta de manera habitual
 
Adequació d’andanes
 
FGV va iniciar el mes de juny passat els treballs corresponents al conjunt d’obres de remodelació de les andanes i millora de l’accessibilitat de les estacions i baixadors de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) i part de la Línia 1 (Estels-Benidorm) per un import superior als 13 milions d’euros, IVA inclòs.
 
Aquestes actuacions afecten  14 estacions i baixadors de la Línia 9 i s’han inclòs altres tres parades de la Línia 1, en el tram entre Benidorm Intermodal i Cala Piteres, per a incloure millores d’accessibilitat. A més els treballs previstos permetran ampliar la platja de vies de l’estació de Benidorm i construir uns nous depòsits de material mòbil, al costat d’aquestes mateixes instal·lacions.
 
Aquesta actuació, igual que la resta que s’executen en aquesta Línia 9,són susceptibles de ser cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional” (FEDER).
 
Aquesta actuació forma part de les diferents iniciatives tècniques que està duent a terme la Generalitat, a través de FGV, en la connexió Benidorm-Dénia i que tenen per objecte mantindre i millorar les condicions d’explotació, garantint la regularitat i la qualitat del servei amb uns estàndards similars a la resta de la xarxa de FGV a Alacant.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...