Data
15 de May de 2019

 FGV adjudica els treballs de topografia i auscultació geomètrica de via del TRAM d’Alacant  

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha adjudicat, segons ha publicat hui el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), els treballs de consultoria topogràfica ferroviària, treballs d’alçament de la via i instal·lacions i implantació d’un sistema georeferenciat en la xarxa del TRAM d’Alacant. 

El pressupost d’adjudicació d’estes actuacions que, per primera vegada, es realitzen en la xarxa de FGV a Alacant ascendix a 781.146,61 euros, IVA inclòs. El termini d’execució és de quatre anys. 
 
Esta actuació permetrà, igual que s’ha fet en la xarxa de Metrovalencia, que FGV dispose d’un control complet de les condicions dels més de 100 quilòmetres de la xarxa, amb l’objectiu de poder planificar de manera eficient les intervencions de reparació i manteniment.   
  
L’auscultació geomètrica es realitza per mitjà d’un equip encarrilat en la via, que la recorre en la seua totalitat, i que obté i representa de forma gràfica i geo-referenciada tots els paràmetres geomètrics obtinguts. Estes dades són analitzades des d’un Sistema de Gestió i Anàlisi Ferroviària, georeferenciat, que permet planificar les actuacions en manteniment.
 
Amb les dades obtingudes es determina la qualitat geomètrica de la via i, de ser necessari, es planifiquen les intervencions necessàries per a millorar les condicions de confort i qualitat. També es beneficien les infraestructures i material mòbil, al prolongar la seua vida útil, i es reduïxen els desgastos, sorolls i el consum d’energia.
 
Els treballs de revisió es realitzaran fora de l’horari comercial del TRAM d’Alacant  per a no alterar la circulació prevista. 
 
La realització d’estos treballs és conseqüència de l’aplicació, per part de FGV, d’uns nous criteris de tolerància de les seues infraestructures ferroviàries que prenen com a referència la Norma AENOR UNE-EN 13848-5. Estos indicadors estan en consonància amb els nivells d’altres explotacions espanyoles com TMB, Metro Màlaga, Euskotren, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), i unificats en ATUC (Associació d’Empreses de Transport Urbà Col·lectiu, que inclou autobusos, tramvies i metros).

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...