Data
06 de December de 2014

FGV adjudica les obres de senyalització, energia i comunicacions de la Línia 9 del TRAM d’Alacant

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha adjudicat la redacció del projecte i execució de les obres de senyalització, energia i comunicacions de la Línia 9 del TRAM d’Alacant, Benidorm-Dénia, per un import de 6.634.668 euros, IVA exclòs.

Aquesta actuació, inclosa en el Pla de Modernització de Línia 9, serà executada per la UTE ENYSE-SICE i el termini previst és de 30 mesos. Una vegada finalitzades les obres s’haurà equiparat aquest tram amb la resta de línies en servei del TRAM d’Alacant, en matèria de senyalització i comunicacions.

Les actuacions previstes permetran renovar els enclavatges, connexions, quadros elèctrics i sistemes de telecomunicacions existents, en el conjunt de la Línia 9. Aquesta intervenció completa la instal•lació del sistema ATP entre Benidorm i Dénia, que va ser recentment adjudicat per FGV, per un import de 3.895.652 euros, i que és una extensió de què actualment funciona en la resta de la xarxa del TRAM d’Alacant.

Les obres de senyalització, comunicació i energia, així com la instal•lació del sistema ATP és una de les actuacions principals del Pla de Modernització de la Línia 9, dotat amb més de 40 milions d’euros de pressupost i un termini d’execució fixat fins a l’any 2020. Aquest pla arreplega la renovació de la via, l’adequació de ponts i talusos, la millora del material mòbil i la millora de les instal•lacions de seguretat, comunicacions i energia.

L’objectiu és homogeneïtzar la connexió ferroviària entre Benidorm i Dénia amb la resta de línies de l’empresa a Alacant. Gràcies a les inversions previstes, el TRAM d’Alacant comptarà amb una xarxa completament renovada i que complirà moderns estàndards d’explotació. Les actuacions redundaran en més seguretat i confortabilitat del trajecte, una gestió del tràfic ferroviari més òptima i en un manteniment més eficient.

Altres actuacions previstes

En els pròxims tres anys, i tenint en compte les actuacions iniciades en 2013, es preveu una inversió de 20 milions d’euros. Enguany s’ha completat la renovació de via del tram Benidorm-Disc Benidorm. A més s’han licitat els treballs de renovació del material mòbil dièsel de la sèrie 2500 amb el propòsit d’allargar la seua vida útil durant, almenys, huit anys més. Al seu torn, s’està redactant el projecte de renovació de via del tram Olla d’Altea – Calp.

La longitud d’aquesta línia és de 50,8 quilòmetres en via única sense electrificar, discorrent entre Benidorm i Dénia i donant al seu torn servei, a més dels municipis esmentats, a l’Alfàs del Pi, Altea, Calp, Benissa, Teulada i Gata amb 18 parades. Es tracta d’una línia integrada en tot el litoral del nord de la província d’Alacant. En 2013 va transportar 733.982 viatgers.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...