Data
22 de February de 2018

FGV adjudica per 1,7 milions d’euros l’adquisició de roïnes per a les obres de renovació de via entre Calp-Teulada de la Línia 9 del TRAM d’Alacant

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha adjudicat l’adquisició de 22.205 unitats de roïnes monobloc completes de formigó pretesat per a les obres de renovació del tram de via entre Calp i Teulada de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d’Alacant. L’import, segons publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), ascendix a 1.723.587,52 euros, IVA inclòs, amb un termini d’execució de 10 mesos.
 
Esta adquisició forma part dels treballs que la Conselleria d’Habitagte, Obres Públiques i Vertebració del Territori, que dirigix la consellera María José Salvador, està executant per a modernitzar la Línia 9 del TRAM d’Alacant que unix Benidorm i Dénia i equiparar-la en condicions de qualitat i seguretat amb la resta de la xarxa de FGV a Alacant.
 
L’adquisició d’este material forma part de la renovació de via del tram Calp-Teulada, adjudicada per 16.382.798 euros, IVA inclòs, amb un termini d’execució de 12 mesos; incloent les actuacions en túnels, ponts i estructures en la línia o baixadors de l’adequació al nou material mòbil.
 
La renovació d’estos més de 12 quilòmetres de via permetrà millorar les condicions de seguretat, afavorir el confort de l’usuari, la durabilitat de la via i la reducció del manteniment.
 
Després d’esta actuació continuaran els tràmits per a la contractació dels treballs previstos en els trams Teulada-Gata i Gata-Dénia per a completar així el procés de modernització de la Línia 9. En este sentit, ja s’han adjudicat per 310.365 euros, IVA inclòs, la redacció de projectes dels dits trams.
 
D’esta manera, el pla d’inversions previst en la Línia 9 seguix els terminis anunciats per part de la Generalitat en el seu impuls per oferir als ciutadans un transport públic sostenible i eficient, per la qual cosa FGV continua amb el procés de canvi de via, adequació de ponts i talussos, adquisició de nou material mòbil i la millora de les instal·lacions de seguretat, comunicacions i energia.
 
Rebaix d’andanes
 
D’altra banda, el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat la licitació del projecte constructiu de rebaix d’andanes per a la circulació dels trens duals (elèctrics i dièsel) que s’estan construint per al futur servici en la Línia 9 del TRAM d’Alacant. El pressupost inicial és de 42.350 euros, IVA inclòs.
 
En l’actualitat, en el TRAM d’Alacant hi ha dos classes de trens en circulació de diferents característiques i altures de pis o sòl que obliguen a tindre andanes a distinta altura en el traçat entre Alacant i Dénia, fent transbord a Benidorm. Per un costat estan les andanes de la Línia 1 (Luceros-Benidorm) i per un altre els de la Línia 9 (Benidorm-Dénia). L’objectiu que es perseguix és rebaixar les andanes perquè tot el trajecte siga d’homogeni de pis davall, com en la Línia 1.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...