Data
20 de November de 2014

FGV adquirix travessas i carrils per a la renovació de la L-9 del TRAM d’Alacant

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha procedit a l’ampliació del contracte de subministrament de travessas i carrils per a dur a terme la renovació de les vies de la Línia 9 del TRAM Metropolità d’Alacant (Benidorm-Dénia) prevista en l’anterior adjudicació per a les obres entre Benidorm i Disc Benidorm que tindran la seua continuïtat en la resta de la línia, en aquesta fase, fins a Calp.

En concret, es tracta del subministrament de 11.612 travessas més monobloc DW de formigó per valor de 962.462, 62 euros, IVA inclòs, i de 9.090 metres de carril UIC 54 amb un cost de 506.096 euros, també amb l’esmentat impost inclòs. Per tant, el pressupost de compra ascendix a 1,468.558,67 euros, sempre amb l’Impost del Valor Afegit inclòs.

Amb aquest material es continuaran les obres de millora i de renovació de vies en el tram Benidorm-Calp de la Línia 9 del TRAM d’Alacant que ja es van iniciar en el tram Benidorm-Disc Benidorm.

Aquestes actuacions estan incloses en el Pla de Modernització d’aquesta línia, presentat el passat mes de gener pel president de la Generalitat, Alberto Fabra. El pressupost d’aquest programa d’inversions ascendix a 43 milions d’euros a executar fins a l’any 2020.

En els pròxims tres anys, i tenint en compte les actuacions iniciades en 2013, es preveu una inversió de 20 milions d’euros. Enguany es completaran les obres de renovació de via del tram Benidorm-Disc Benidorm, actualment en execució; s’iniciaran els treballs de renovació del material mòbil dièsel de la sèrie 2500 amb el propòsit d’allargar la seua vida útil durant, almenys, huit anys més; començarà la renovació de via del tram Olla d’Altea – Calp; i es desenrotllaran els treballs necessaris per a la instal•lació d’una moderna xarxa de comunicacions, un sistema de protecció automàtica de trens, un sistema de gestió de tràfic centralitzada i un renovat sistema de bloqueig ferroviari.

La primera de les obres d’aquest Pla de Modernització va començar el passat 18 de novembre i comprenen el condicionament i renovació d’un tram d’1,8 km de longitud entre l’estació de Benidorm i el baixador de Disc Benidorm. Aquestes actuacions compten amb un pressupost total de 2.318.725,76 euros.

Gràcies a aquestes inversions, el TRAM d’Alacant comptarà amb una xarxa completament renovada i que complirà moderns estàndards d’explotació. Les actuacions redundaran en més seguretat confortabilitat del trajecte, una gestió del tràfic ferroviari més òptima i en un manteniment més eficient.

La longitud d’aquesta línia és de 50,8 km en via única sense electrificar, discorrent entre Benidorm i Dénia i donant al seu torn servei, a més dels municipis esmentats, a l’Alfàs del Pi, Altea, Calp, Benissa, Teulada i Gata amb 18 parades. Es tracta d’una línia integrada en tot el litoral del nord de la província d’Alacant. En 2013 va transportar 733.982 viatgers.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...