Data
03 de February de 2011

FGV amplia les andanes de cinc baixadors de la línia 4 per a poder duplicar la capacitat de cada convoy

FGV amplia les andanes de cinc baixadors de la línia 4 per a poder duplicar la capacitat de cada convoy

 
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha ampliat les andanes de cinc baixadors de la Línia 4 del TRAM Metropolità d’Alacant en el tram que discorre entri Lucentum i l’Avinguda de Les Nacions. D’aquesta forma, TRAM podrà duplicar la seva capacitat de transport amb l’habilitació puntual de convoyes en doble composició en aquest trajecte.
 
L’ampliació possibilita que una única circulació de la Línia 4 pugui estar formada per dos tramvies acoblats, i per tant tingui capacitat per a transportar al doble de passatgers.
 
Entre gener i agost d’aquest any, 560.500 viatgers s’han mogut amb aquesta línia de TRAM, que en el mateix període de 2009 va ser utilitzada per 469.737 usuaris i que pràcticament triplica el seu nombre passatgers en període estival.
 
Amb aquest projecte, pressupostat en gairebé 69.000 euros i finalitzat el 30 de setembre, les nou andanes de les desocupades de Lucentum, Miriam Blasco, Sergio Cardell, Trident i Av. Nacions passen a tenir 65 metres útils de longitud, cinc més que abans de la reforma.
 
Les obres només han afectat a aquestes desocupades perquè la longitud de les andanes del tram de prolongació de la Línia 4 -el bucle d’Av. Costa Blanca i Av. Nacions- que la Conselleria d’Infraestructures i Transport va posar en servei al desembre de 2009 ja estava adaptada per a la circulació de tramvies acoblats.
 
FGV ha volgut respectar l’estètica i tipologia de les desocupades, per això, per a la prolongació del mur de front d’andana i la col·locació de peces per a les vores, llambordes i baranes, s’han emprat materials similars als de la infraestructura en ús.
 
Les obres d’ampliació s’han realitzat en els mesos d’agost i setembre i no han afectat a les rampes d’accés de cadascun dels extrems de les andanes, que seguiran sent cent per cent accessibles a les persones amb mobilitat reduïda, carritos de nens, carros de la compra, maletes de viatge amb rodes o passatgers amb bicicletes.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...