Data
25 de December de 2012

FGV celebra el ?Dia Europeu sense Cotxe? amb una jornada de Portes Obertes en els tallers d’El El Campello

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha organitzat este matí una Jornada de Portes Obertes en els tallers d’El El Campello per a celebrar el “Dia Europeu sense Cotxe”. Més de tres-centes persones, conscienciats amb la necessitat utilitzar habitualment el transport públic en els seus desplaçaments, s’han acostat a les instal·lacions del TRAM Metropolità d’Alacant per a sumar-se a esta celebració organitzada amb motiu de la “Setmana de la Mobilitat”.

Durant tot el matí, els tallers han romàs oberts perquè aquells ciutadans que volgueren veure de prop com es realitza el manteniment i reparació dels trens conegueren l’interior d’estes dependències, l’accés del qual està habitualment restringit al públic.
 
Per a això, l’empresa ha habilitat trens especials entre les 11:00 i les 13:30 hores que, de forma gratuïta, han realitzat nombroses vegades el trajecte entre l’estació d’El El Campello i els tallers perquè els interessats pogueren arribar a estes instal·lacions amb comoditat.
 
En els tallers, els assistents han comprovat el treball tècnic i especialitzat que és necessari desenvolupar perquè els trens i tramvies funcionen amb seguretat i han visitat les distintes zones de manteniment, reparació i posada al punt de les unitats.
 
Per als més menuts FGV ha organitzat diversos tallers educatius i activitats que han fet les delícies dels més xicotets.
 
Al finalitzar la jornada, el TRAM ha sortejat títols de transport de la xarxa entre les persones assistents i ha animat als participants a sumar-se al club de la GENT SUPERTRAM, usuaris d’este mig que mantenen contacte a través de les xarxes socials amb propostes d’oci, cultura i diversió relacionades amb l’ús d’este transport.
 
Des de fa diversos anys, FGV celebra cada mes de setembre la “Setmana del Mobilitat” i el “Dia Europeu sense Cotxe”, efemèrides creades per a promocionar el transport públic, com a alternativa al vehicule privat. En la província d’Alacant, TRAM disposa d’un ampli servici per a desplaçar els usuaris per 12 municipis, de forma ràpida i còmoda d’acord amb els plantejaments de creixement sostenible i compromís social.
 
Dades de mobilitat i sostenibilitat
 
El servici prestat per la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a Alacant als seus usuaris evita cada any la circulació de prop de cinc milions de vehicles privats per la capital i la seua àrea metropolitana, en concret 4.717.474, tenint en compte que un cotxe realitza, com a mínim, dos viatges diàriament, un d’anada i un altre de tornada.
 
Tots estos moviments de cotxes s’hagueren produït en cas de no existir l’actual oferta de transport, que desplaça tots els dies a més de 16.800 viatgers, la qual cosa va significar superar els 6 milions de passatgers en el passat exercici en les quatre línies existents.
 
Partint d’esta dada es pot calcular que el volum de trànsit que aporta FGV per la província d’Alacant evita l’emissió de 27.9 tones de CO2 a l’atmosfera cada dia, 10.190 tones a l’any en els temps actuals.
 
Una vegada constatada la importància mediambiental de la xarxa del TRAM a Alacant i la seua àrea metropolitana, també es pot calcular l’estalvi que el conjunt dels conductors obtenen per deixar el seu vehicle particular en el seu domicili i apostar per este transport públic.
 
Els litres de combustible que es deixen de comprar al viatjar en el TRAM serien 5.094.872 litres a l’any que, signifiquen un estalvi de 7,1 milions d’euros a l’any.
D’esta manera, FGV se suma a la celebració de les dites efemèrides promocionant l’ús del transport públic, com a alternativa al vehicule privat, ja que Metrovalencia i el TRAM disposen d’un ampli servici per a desplaçar els usuaris per 36 i 12 municipis per les províncies de València i Alacant, respectivament, de forma ràpida i còmoda d’acord amb els plantejaments de creixement sostenible i compromís social.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...