Data
23 de December de 2009

FGV clausura l’exposició de Nacho Murillo en l’estació de Mercat del TRAM d’Alacant

 

Reparto de botiges en l'estació de MercatFerrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) –TRAM Metropolità d’Alacant va clausurar ahir dilluns, 21 de setembre, l’exposició de Nacho Murillo ‘Botiges’, que ha estat exposada en l’estació subterrània de Mercat durant tres mesos. FGV – TRAM ha aprofitat el desmantellament de la mostra per a repartir entre els seus viatgers els 2.000 botiges que han integrat l’exposició, amb la qual cosa premia l’aposta dels seus usuaris per un transport públic còmode, segur, accessible i respectuós amb el medi ambient.

 Ha sigut a partir de les 13:00 hores, quan els viatgers que arribaven o partien des de l’estació de Mercat es veien sorpresos amb l’obsequi d’esta peça típica alacantina.

 

La mostra ‘Botiges’, exposada en les instal·lacions de Mercat des del passat 22 de juny, ha consistit en la instal·lació d’estes unitats de la terrisseria La Coma pels diversos escenaris de l’estació subterrània, amb la qual cosa l’artista Nacho Murillo ha pretés realitzar un original homenatge a la funcionalitat, disseny i estètica d’esta peça, més concretament a la botija fabricada en agost i als professionals d’este gremi. L’acumulació, les diverses formes d’apilar i ordenar i la complexa relació entre continent i contingut són alguns dels temes d’esta instal·lació.

 

Nascut a València en 1958, Nacho Murillo ha compaginat els seus estudis de Medicina amb treballs sobre pintura en l’estudi de Miquel Vaquer. Al llarg de la seua carrera artística ha desenrotllat una polifacètica activitat professional com galerista, antiquari, pintor i dissenyador de mobles i objectes per a l’empresa Woodword and Lothrop de Nova York.

 

Murillo ha estat al capdavant de la galeria valenciana La Finestra durant cinc temporades i les seues exposicions han viatjat des del Cercle de Belles Arts de València, el Palau de la Música i UNICEF fins a la Fira d’Interart o la Fira Arc de Madrid, en la que ha exposat durant huit edicions amb la Galeria La Nau de València. La seua obra es troba en nombroses col·leccions privades i institucionals com el Museu Thyssen o el Reina Sofía, i en diverses ciutats nord-americanes i europees, com Lisboa o Gant, a Bèlgica.

 

És el tercer any consecutiu que FGV organitza una mostra en els amplis espais d’esta estació coincidint amb les festes de Fogueres, en la seua aposta per acostar la cultura als seus viatgers.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...