Data
03 de July de 2019

FGV col·labora en la campanya de sensibilització amb motiu del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), dins de les seues actuacions de Línia 0, se suma hui 2 d’abril a la celebració del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme i col·labora amb l’Associació de Pares de la Comunitat d’este col·lectiu en la campanya de sensibilització iniciada per mitjà de la instal·lació de 80 vinils en els tramvies del TRAM d’Alacant amb l’eslògan “No tenim un altre món a què ens podem mudar”.
 
L’Associació de Pares de Persones amb Autisme de la Comunitat Valenciana, APACV són un grup de pares, familiars i professionals que lluiten per promoure el benestar i la qualitat de vida de les persones amb Trastorns d’Espectre Autista (TEA) i de les seues famílies. Actualment, realitzen una campanya de sensibilització de l’Autisme.
 
Creada en 1984 sense ànim de lucre i amb fins educatius i socials, l’Associació defén els drets fonamentals de les persones amb TEA, buscant la seua plena integració en la societat i la salvaguarda del seu futur.
 
Els TEA són trastorns del desenvolupament que actualment no tenen curació, però en la millora i evolució dels quals és fonamental una atenció primerenca i suficient. Amb el suport i la teràpia adequats, el desenvolupament d’estes persones pot ser significatiu, permetent-los aconseguir distints graus d’autonomia i de realització personal.
 
Per això, els esforços de l’Associació es dirigixen cap a la gestió i el manteniment del Centre Infanta Leonor per a persones amb autisme, inaugurat en 2001 i pioner com a servici de Residència per a persones amb TEA en la Comunitat Valenciana.
 
En este recinte es troben les oficines i els espais de l’associació, preparats per a les consultes dels especialistes i el Centre de Dia vinculat a la residència de persones amb TEA majors de 16 anys, així com també per a les activitats destinades a les famílies i a la vida associativa. És un espai obert a tots on poder trobar suport, orientació i les ferramentes necessàries per a fer realitat també per a les persones amb TEA el dret universal a rebre una educació que els permeta ser més independents i lliures.
 
Línia 0 és una iniciativa que part de la responsabilitat de l’empresa amb la societat, propiciant un fòrum solidari, capaç d’atendre propostes sense ànim de lucre i que reporten un benefici al conjunt de la societat. Dins d’este tipus de col·laboracions FGV cedix de manera gratuïta espais en els seus trens i estacions per a donar a conéixer entre els seus viatgers este tipus d’iniciatives.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...