Data
21 de September de 2013

FGV col•labora amb el Club de Lleons per a difondre la seua campanya sobre la presència de gossos guia en el TRAM d’Alacant

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) col•labora amb la difusió d’una campanya iniciada pel Club de Lleons d’Alacant que pretén recolzar aquelles persones invidents i informar de la possibilitat que els gossos guies poden moure’s junt amb els seus amos en els desplaçaments pel TRAM metropolità d’Alacant. Aquesta iniciativa, que es realitza durant els mesos de l’estiu, es concreta en la col•locació de vinils en l’interior de les unitats de trens i tramvia que circulen per la xarxa.

El Club de Lleons és una organització no lucrativa dedicada a prendre part activa en el desenrotllament cívic, cultural, social, moral i en el benestar de la societat. La seua activitat s’exercix principalment en l’àmbit territorial de la província d’Alacant, encara que col•labora amb altres Clubs de Lleons de tot el món. Sense el respalde de cap altra institució, es manté mitjançant les seues pròpies contribucions voluntàries.

La dita associació internacional és membre consultiu de l’Organització Mundial de la Salut (O.M.S.) i del Consell Econòmic i Social de la O.N.U. Els seus orígens es remunten a 1917, any en què es van aprovar els seus estatuts en la ciutat nord-americana de Texas.

En ser la invidencia una discapacitat que dificulta la independència de moviment de l’individu, l’entitat pretén difondre el dret de desplaçar-se amb els seus gossos guia en els distints mitjans de transport, tal com assenyala l’Orde Ministerial de 1985 respecte d’això.

Línia 0

La cessió d’espai en el material mòbil per part de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana per a aquest campanya, s’emmarca dins dels objectius de la iniciativa solidària “Línia 0” de FGV, la finalitat del qual és fomentar la sensibilització i conscienciació social entre els usuaris del suburbà.

“Línia 0” És una iniciativa que, com si el trajecte d’una línia de metro o tramvia es tractara, part del compromís de l’empresa amb la societat en què s’inserix i es dirigix al conjunt de la ciutadania, propiciant un fòrum solidari capaç de desenrotllar activitats de sensibilització entre els usuaris, col•laborant amb organitzacions i entitats sense ànim de lucre que formen part de l’entramat social i posant de manifest la voluntat de FGV d’implicar-se en la recerca de solucions als problemes que afecten la societat actual.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...