Data
27 de October de 2022

FGV comença a instal·lar els nous seients als tren-TRAM d’Alacant per a aconseguir una millor neteja i manteniment

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat el procés progressiu de substitució de l’entapissat dels seients de les diferents unitats de material mòbil de Metrovalencia i TRAM d’Alacant amb l’objectiu d’aconseguir una neteja més eficaç i un millor manteniment d’aquests elements fonamentals dels metres i tramvies.
 
En total, el canvi afecta a 10.180 seients, desglossats en els 7.504 dels 62 metros que circulen per Metrovalencia, els 1.848 dels 44 tramvies Bombardier que es desplacen tant per la xarxa de València, com per la d’Alacant, i els 828 dels 9 tren-TRAM del TRAM d’Alacant.
 
Precisament, és amb els tren-TRAM del TRAM d’Alacant amb els es ha iniciat aquest canvi, començant els mateixos treballs en els metros i tramvies cap a finals d’any, la qual cosa suposa una inversió conjunta que se superarà els 500.000 euros, en concret 509.388,48 euros, IVA inclòs.
 
El material triat per a substituir l’actual recobriment dels seients, polipropilè amb un 25% de fibra de vidre de càrrega, es recull en la normativa ferroviària per aportar major consistència i resistència. Aquest material comptarà amb el seu codi RIC, que identifica de què està fet i quin és el seu reciclatge recomanat.
 
La finalitat és aconseguir una neteja més eficaç, atés que l’actual tela de recobriment és molt més difícil de tractar. Aquesta circumstància adquireix major importància en l’actualitat pel context de la pandèmia de la Covid-19, ja que la neteja és un dels factors més importants en la lluita contra el coronavirus.
 
A més, altres avantatges d’aquesta substitució és l’augment de durabilitat dels seients i que el seu manteniment serà més fàcil i ràpid de realitzar perquè no serà necessari reentapissar, com en l’actualitat, quan s’esquinça la tela.
 
En els 25 tramvies Siemens de Metrovalencia no farà falta aquesta substitució, atés que els seus seients ja són d’un material amb característiques similars. Quant als 6 trens duals del TRAM d’ Alacant, les unitats més noves d’FGV, tampoc es veuran afectats, de moment, ja que el seu entapissat està acabat d’estrenar.
 
Característiques
 
Els nous seients tindran, com en l’actualitat, dos colors per a diferenciar la utilització general i la dels seients reservats. Les peces tindran un disseny ergonòmic, millorant sobretot el disseny pla de les peces de les unitats de metro.
 

En el cas dels tramvies es millorarà considerablement la facilitat del muntatge i desmuntatge, mentre que per als tren-*RAM se substituirà el seient complet, amb els agafadors, pel mateix model de seient però sense la coberta entapissada. 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...