Data
09 de February de 2011

FGV convoca als escolars de la província d’Alacant a la 6º edició del concurs de dibuix ‘Nadal al TRAM’

 

ESCOLARES EN GUÍA ESCOLAR 1
 

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) convoca a tots els escolars de la província d’Alacant a la sisena edició del concurs de dibuix Nadal al TRAM, una iniciativa integrada dintre del programa Nanotram, dirigida nens d’entre 3 i 12 anys, l’objectiu dels quals és afavorir l’ús del transport públic.
 
Els interessats a participar en aquesta edició del concurs podran lliurar els seus treballs en les estacions de FGV de la Línia Alacant-Denia fins al pròxim 10 de desembre. Els dibuixos, que haurien de tenir com motiu el Nadal i el tramvia, han de dur al dors les dades del participant -nom, edat, adreça, telèfon de contacte i, si escau, els estudis realitzats d’Educació Especial-.
 
ESCOLARES EN GUÍA ESCOLAR 2
 
Un jurat compost per membres de l’adreça de FGV seleccionarà un total de sis dibuixos, un per cada grup d’edat (3-4, 5-6, 7-8, 9-10 i 11-12 i Educació Especial), que serviran com base de la imatge de la campanya de Nadal de TRAM Metropolità d’Alacant. Els sis premiats rebran un lot de regals en el lloc i data que s’estableixi per l’adreça de FGV.
 
Com cada any, FGV espera rebre un gran nombre de dibuixos en aquest concurs en el qual, a més dels guanyadors, tots els participants seran recompensats amb la possibilitat de veure exposat el seu treball en l’estació de Mercat, una de les quals major afluència de viatgers registra en tota la xarxa TRAM.
 
TRAM i els escolars
 
Els primers dibuixos que optaran a un dels premis del concurs es van recollir el divendres durant la celebració del 25 Aniversari de la Guia d’Activitats Escolars de l’Ajuntament d’Alacant, una trobada que ha congregat a centenars d’alumnes del municipi en el parc El Morant.
 
La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Alacant va preparar al costat de les àrees municipals i les diferents entitats i empreses que realitzen accions educatives dirigides als escolars del municipi. El TRAM ha participat amb una carpa i una unitat mòbil informativa en aquesta festa ja que, des del passat curs escolar, és una de les entitats col·laboradores amb la regidoria.
 
La Guia d’Activitats Escolars de l’Ajuntament d’Alacant inclou 120 propostes per a treballar dintre i fora de les aules dissenyades en col·laboració amb diverses àrees municipals, així com amb diverses entitats com el TRAM, la OAMI, Aigües Municipalizadas, el Col·legi Provincial d’Advocats d’Alacant, o el Cos Nacional de Policia entre moltes altres.
 
En el cas del TRAM, els petits, acompanyat dels seus professors i d’un monitor de FGV, realitzen un entretingut viatge amb tramvia per a conèixer les característiques d’aquest mitjà de transport, sostenible còmode i segur. Durant el recorregut també aprenen quins són les normes bàsiques de comportament quan es viatja en un transport públic i completen l’activitat amb una visita als tallers del Campello o al lloc de comandament de l’estació de La Marina.
 
Les visites -a més de tots els centres escolars del municipi d’Alacant- estan obertes a altres col·legis de la província que estiguin interessats a realitzar aquest entretingut i didàctic recorregut per la xarxa de FGV.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...