Data
20 de July de 2010

FGV finalitza la rehabilitació dels sostres i accessos als tallers de l’estació de La Marina d’Alacant

 

 talleres de la marina
 
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha conclòs les obres per a rehabilitar part dels edificis destinats a tallers de l’estació de La Marina d’Alacant. En concret, amb aquesta intervenció pressupostada en uns 40.000 euros, TRAM Metropolità d’Alacant ha resolt els danys provocats per les pluges del passat hivern en els sostres, accessos i dependències d’aquestes naus.
 
Els treballs, que es van iniciar a mitjan desembre i van concloure fa unes setmanes, han arribat a a diferents espais de l’estació. Entre altres qüestions s’ha reparat el sostre de la cambra de manteniment, s’han eliminat les goteres entre la nau de dipòsit i la de pintura, s’ha condicionat el ferm de les zones exteriors i interiors per les quals transita el carretó elevador i s’ha tancat el buit existent en el mur de separació de la cambra de neteja i els vestuaris.
 
Els tallers de La Marina s’utilitzen per a realitzar reparacions de trens diésel, mentre que el manteniment, posada a punt i ajustaments sobre les composicions de trens-TRAM i tramvies es realitzen en les instal·lacions que FGV té al Campello.
 
L’actuació sobre els tallers de manteniment de La Marina se suma a la reforma integral realitzada sobre tota aquesta zona, en la qual se situa la seu central de FGV a Alacant, un emblemàtic edifici construït en 1913 que va ser reformat per a adaptar-lo a les seves noves funcions. Les obres van permetre recuperar elements de gran valor com la torrassa de l’edifici i van possibilitar la ubicació d’un nou Centre de Control i Lloc de Comandament dotat amb les més modernes tecnologies.
 
Després de la reforma de l’edifici principal de La Marina, a la fi del passat any es van iniciar els treballs d’acondicionament de les andanes de l’estació. Aquest projecte, que també afronta la seva última fase d’execució, inclou una rebaixa de la cota de tot l’entorn de l’estació de La Marina a 32 centímetres, amb la finalitat d’adequar-la a l’altura dels actuals tramvies i guanyar en accessibilitat.
 
Nous tallers a Dénia
 
D’altra banda, FGV ha impulsat les obres d’acondicionament en els tallers de Dénia, l’objectiu és adequar-los per a poder portar a terme el manteniment dels trens de la Línia 9 del TRAM que discorre entre les localitats de Benidorm i Dénia.
 
Les obres, que actualment estan en procés de licitació, ampliaran el magatzem, dotant-lo dels equips de treball necessaris, condicionaran la fossa de revisió de vehicles i suposaran una renovació de totes les instal·lacions.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...